avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara. M am hotarat sa fac partajul sunt mama a 2 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara. M am hotarat sa fac partajul sunt mama a 2 copii ...

Buna seara. M am hotarat sa fac partajul sunt mama a 2 copii si stau inca cu fostul soț. Pământul este luat înainte de casatorie de către mine, deci nu se pune in calcul ramane doar casa sa o împart cu el, intrebarea mea este: casa se împarte la 4? (Eu, el si fetele) sau trebuie împărțită doar între noi 2? Iar că sa deschid partajul cat poate dura acest demers? Multumesc frumos pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 17:23, 29 Septembrie 2020
Va multumesc enorm pentru raspunsuri:) el nu prea dorește să plece deci va fi destul de greu sa facem partajul amiabil, ar fi o solutie sa plătesc un evaluator sa evalueze casa, sa vada si el cat face si sa împărțim la 2 si sa i dau sulta sa plece ar fi minunat. Dar este un om greu de caracterizat, de inteles deloc nu o mai facem ii place sa jupească omul până la ultimul leut, am inteles deci casa nu se împarte la 4 dar cand vin facturile vi se pare normal sa imi dea bani doar penteu partea lui? De ex lumina a venit 100 lei sa spunem si el nu pune jumătate jumătate cum ar fi normal el da doar un sfert că spune că plătește pensie la copii, dar ce treaba au copiii? Nu au niciun sentiment față de ei.. Eu nu mai rezist lângă un astfel de om. Voi vorbi astăzi cu el si sper sa ajungem la o amiabilă pentru că si fetelor le face rau venind vorba la acțiunile sale nu fizic. Suferă foarte mult fiindca sunt mari 12-16 ani si vad si vad si ele cum tatăl își bate joc de toate. El cu pensia alimentara vrea sa împărțim totul la 4, sa le dau si pentru scoala si mâncare sa le cumpăr si sa le asigur bunurile necesare, i se pare ca eu cu pensia aia fac extrem de multe.. sa înnebunesc cand aud cate prostii ii trec prin cap doar cand vad ca da din ce in ce mai putin la cheltuielile din casa la care ia si el parte.
Ultima modificare: Joi, 24 Septembrie 2020
roxenp123, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
dar cand vin facturile vi se pare normal sa imi dea bani doar penteu partea lui?

din pensia aia de intretinere si din contributia dvs pt copii, se obtine o suma pe care dvs o administrati si veti plati din ea tot ce tine de cheltuiala copiilor- abonamente, meditatii, imbracaminte, medicamente, mancare, lumina etc, etc, etc
mai departe.. ce sa va zic, scapati cat mai repede de parazit de acolo. incepeti procedura de partaj prin instanta daca amiabil nu vrea si strangeti bani de sulta.
Ultima modificare: Joi, 24 Septembrie 2020
gi-jane2, moderator
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc doamna Gi-Jane2, daca isi iubea copiii cum o fac alti tați pleca si aștepta ca ii dădeam eu banii cumva, sau macar plătesc jumătate jumătate la cheltuieli, e un parazit in totalitate daca fetele lui au ajuns sa i spuna bună ziua nenea, e lipsit de sentimente si le au facut si pe ele sa nu il mai suporte, e stilul de om care te omoară cu zâmbetul pe buze. Va multumesc mult inca o data si sunt enorm de recunoscătoare pentru toate răspunsurile pe care dvs, cu toții mi le ati dat. Multumesc enorm, o zi bună sa aveti:)
3 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata roxenp123 , sunteti nedreapta , de ce ar pleca ex-sotul dvs. cu mana goala dintr-o casa in care a investit, ca si dvs. , cu gandul ca acolo va trai si imbatrani ? pe baza ca odata , cand se va putea , ii veti da o suma de bani ? Daca situatia era invers , cum v-ar fi convenit sa va luati un geamantan cu haine si sa plecati in drum ? Ganditi-va putin , nu e deloc parazit , isi plateste onest partea de cheltuieli , si participa la cheltuielile fetelor dandu-le pensie de intretinere . Daca puneti si dvs. obligatia ce va revine la intretinerea fetelor , care e tot de 33% din venituri , exact ca tatal lor , se acopera cheltuielile cuvenite lor . Daca ar pune jumatate din cheltuieli ce rost ar mai avea pensia de intretinere ? Ar putea pleca si sa va ceara chirie pe jumatatea lui de casa , ca si el e proprietar , ca si dvs. Aveti un mare dispret pentru cel cu care ati convietuit destula vreme ( judecand dupa varsta copiilor ) , si poate aveti dreptate sa judecati asa , nu ma pronunt , dar faptul ca ati amestecat fetele in divortul dvs. , si ca le permiteti sa se poarte asa cu tatal lor , e o mare eroare . Va place sau nu , jumatate din ADN-ul lor , jumatate din genele lor , vor fi comune cu ale tatalui lor , si asa va fi toata viata . Daca fetele vor intelege ca e in regula sa fi lipsit de respect fata de un parinte , atunci ar fi ok sa procedezi la fel si pentru celalalt parinte , de ce nu? Ma gandesc ca aveti totala incredere in copiii dvs. , ca oricare alt parinte, dar viata te poate duce in tot felul de directii , cititi pe acest site doar cati parinti au ajuns sa regrete ca nu au fost precauti si prudenti si copiii lor nu au fost educati in respectul si stima fata de cei care le-a dat viata . Mai ganditi-va ...
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
D-le/d-na CHKa, nu le am băgat niciodată prostii in cap in legatura cu tatăl lor dar am avut i viata foarte grea alaturi de el si am incercat ea i ofer n soluții sa ne separăm si sa fim toti fericiti însă intotdeauna s a împotrivit iar cu privire la fete au tras singure această concluzie. Multumesc oricum:) si cu referire la ce concluzie ati tras despre mine nu sunt ceea ce credeti dvs nu am fost niciodată o femeie rea, va multumesc pentru ajutor. Iar cand sentimentul patern nu există eu nu am cum sa i l impun

Alte discuții în legătură

Problema impartire apartament StefaniaG StefaniaG Buna ziua, Am divortat acum 2 ani de comun acord, iar intelegerea la notar intre mine si sot a fost ca sa contribuim amandoi la cresterea celor 2 fiice (una ... (vezi toată discuția)
Ce poate aduce divortul? ladyd ladyd Buna ziua ! As vrea sa adresez si eu o intrebare despre o situatie mai dificila.O familie cu patru copii(13- 19 ani)care traieste un calvar din cauza tatalui ... (vezi toată discuția)
Iesirea minorului din tara fara acord ClydeS ClydeS speta1.Buna ziua,as dori sa va intreb daca in situatia in care am 2 copii nascuti intr-o relatie de concubinaj care a durat 10 ani,fosta partenera de viata are ... (vezi toată discuția)