avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli cu reparatie teava de canalizare de pe ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli cu reparatie teava de canalizare de pe scara blocului

As dori sa stiu ca din punct de vedere legal cine are obligatia de a contribui la plata reparatiei unei tevi de canalizare sparte (intre iesirea din scara blocului si canalul de deversare). Mentionez ca doar o parte din apartamentele de pe scara sunt racordate la teava respectiva. Trebuie sa plateasca toti locatarii de pe scara sau doar cei care sunt racordati la coloana respectiva? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 10:06, 25 Septembrie 2020
Nu exista fond de reparatii, acum trebuie sa se adune banii, de aia eram interesat ca de la cine ar trebui cerut banii.
Art. 654

Cheltuielile legate de întreţinerea, repararea şi exploatarea părţilor comune

(1) În lipsa unor prevederi legale sau înţelegeri contrare, fiecare coproprietar suportă cheltuielile legate de întreţinerea, repararea şi exploatarea părţilor comune, în proporţie cu cota sa parte.

(2) Cu toate acestea, cheltuielile legate de părţile comune folosite exclusiv de către unii dintre coproprietari cad în sarcina acestora din urmă.


Detalii: [ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2020
latka, moderator
Multumesc pentru raspunsuri.
Pai ne raportam la Codul civil nu la legea 196?
Ne raportam, acolo unde legea nu prevede.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua am si eu nevoie de o indrumare teava de sub bloc de ... Laura_dana Laura_dana Buna ziua Am si eu nevoie de o indrumare locuiesc intrun apartament nou fara subsol cu 3 scari Scara unde stau eu are probleme cu teava de canalizare adica ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! sunt un locatar de la un bloc de locuinte cu 20 apart. ... proprietar10 proprietar10 Buna ziua ! Sunt un locatar de la un bloc de locuinte cu 20 apart. A fost executata o lucrare de curatare/decolmatare coloana canalizare bucatarii, coloana ... (vezi toată discuția)
Cine plateste reparatii teava comunca gaze Radusarn Radusarn Buna ziua, Avem urmatoarea dilema: 4 proprietari din bloc sunt racordati la teava comuna de gaze a scarii. Restul de 40 de proprietari, alaturi de alti 88 de ... (vezi toată discuția)