avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare mostenire in umele copiilor minori.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare mostenire in umele copiilor minori.

Buna ziua.Vreau sa va intreb in cazul in care o persoana care are calitate de mostenitor si nu doreste sa accepte mostenirea atat in ceea ce priveste propria persoana dar si in numele propriilor sai copii(minori!) ce pasi trebuie sa urmeze. Precizez ca a trecut perioda de optiune succesorala de 1 an(persoana nedoriind sa aiba nici un fel de legatura cu mostenirea,atat el cat si copii sai)Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 24 Septembrie 2020
Cristian Racaceanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:09, 25 Septembrie 2020
Da, pentru a opta în sensul renunțării la moştenire, tutorele minorului are nevoie de încuviinţarea autorităţii tutelare. Fiind si dvs mostenitor e posibil sa nu puteti reprezenta si interesele minorilor (luati legatura cu un notariat si lamuriti acest aspect).

Reprezentantul legal (tutorele) este cel care încheie potrivit legii actele în numele minorului deoarece acesta din urmă este lipsit de capacitate de exercițiu.

De asemenea, și legea notarilor publici şi a activităţii notariale prevede că, în cazul moştenitorului incapabil, se citează reprezentantul său legal şi autoritatea tutelară
Ce legatura de rudenie exista mai exact intre defunct și persoană?
Defunctul a fost tatăl persoanei cu care acesta nu a mai dorit să țină nici un fel de legătură din cauza mai multor probleme unele chiar de natura penală.Considera că tatăl său nu ar fi avut o influență pozitivă asupra fiului său.Si mai vroiam sa va întreb dacă face o declarație de neacceptare a moștenirii, devenind astfel străin de moștenire, acest lucru nu înseamnă că și copilul său devine astfel străin de moștenire? Mulțumesc.
Ultima modificare: Joi, 24 Septembrie 2020
Cristian Racaceanu, utilizator
consider ca nu trebuie sa faceti nimic. oricum termenul de optiune a trecut.
mai departe, nu poate dovedi nimeni ca ati acceptat-o.
Așa este numai că vin grupele celelalte de moștenitori care nu pot să își revendice drepturile până nu se consideră că atât fiul cât și copiii săi sunt străini de moștenire.

Alte discuții în legătură

Certificat fiscal succesiune tabangina tabangina buna ziua,am nevoie la notar pt dezbaterea succesiunii dupa fostii socri si fostul sot cu care am 2 minori,de certificatul fiscal al celor 3 decedati.anexa 24 ... (vezi toată discuția)
Renuntarea sau neacceptarea mostenirii eu tot nu inteleg ceva ... MC-V MC-V Renuntarea sau neacceptarea mostenirii Eu tot nu inteleg ceva legat de aceasta problema: daca mostenitorii unui defunct renunta la mostenire in termenul ... (vezi toată discuția)
Titular credit decedat, lipsa asigurare de viata. am nevoie de ajutorul dvs silviump3 silviump3 Buna ziua. Apelez la bunavointa Dvs, pentru a ma lamuri, in urmatoarea speta: un foarte bun prieten a decedat lasand in urma lui o sotie si un minor. ... (vezi toată discuția)