avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare mostenire in umele copiilor minori.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare mostenire in umele copiilor minori.

Buna ziua.Vreau sa va intreb in cazul in care o persoana care are calitate de mostenitor si nu doreste sa accepte mostenirea atat in ceea ce priveste propria persoana dar si in numele propriilor sai copii(minori!) ce pasi trebuie sa urmeze. Precizez ca a trecut perioda de optiune succesorala de 1 an(persoana nedoriind sa aiba nici un fel de legatura cu mostenirea,atat el cat si copii sai)Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 24 Septembrie 2020
Cristian Racaceanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:09, 25 Septembrie 2020
sa va cheme in instanta si atunci depuneti intampinare ca intr-adevar sunteti straini de mostenire.
ei ar trebui sa se agite mai mult ca dvs, sa mearga la un avocat etc.
Declarațiile de renunțare la succesiune sunt personale. Nu ii puteti priva pe copiii dvs de un drept legal, în condițiile în care ei sunt minori și nu au capacitate de exercitiu, doar pentru că dvs ati avut o relație proasta cu bunicul lor.
Mai exact, nu puteti renunta in numele altuia. De unde stiti ca atunci cand vor fi adulți nu o sa aiba o altă viziune?
Calea cea mai simpla este să acceptati succesiunea, să vindeți tot, apoi să donati banii obținuți, daca realmente nu va trebuie nimic.
Eu doar vroiam să simplific oarecum lucrurile fara întâmpinări în instanță,donații etc, Pentru că știam că în cazul renunțării (în termen de un an ,cred), succesibilul își pierde calitatea de moștenitor, nefiind considerat că a fost vreodată moștenitor astfel încât neavând aceasta calitate nici copiii săi nu mai sunt considerați moștenitori.Doar după un an prin neacceptare rămâne cu calitatea de moștenitor dar prin neacceptare este străin de moștenire după aceea se trece la copii.Poate greșesc, nu știu.. Mulțumesc.
Teoretic. Insa neacceptarea in termen de un an, nu o poate constata decat instanta, iar cheltuielile aferente si timpul pierdut raman la fel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat fiscal succesiune tabangina tabangina buna ziua,am nevoie la notar pt dezbaterea succesiunii dupa fostii socri si fostul sot cu care am 2 minori,de certificatul fiscal al celor 3 decedati.anexa 24 ... (vezi toată discuția)
Renuntarea sau neacceptarea mostenirii eu tot nu inteleg ceva ... MC-V MC-V Renuntarea sau neacceptarea mostenirii Eu tot nu inteleg ceva legat de aceasta problema: daca mostenitorii unui defunct renunta la mostenire in termenul ... (vezi toată discuția)
Titular credit decedat, lipsa asigurare de viata. am nevoie de ajutorul dvs silviump3 silviump3 Buna ziua. Apelez la bunavointa Dvs, pentru a ma lamuri, in urmatoarea speta: un foarte bun prieten a decedat lasand in urma lui o sotie si un minor. ... (vezi toată discuția)