avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Buna ziua,
Recent am divorțat și urmează să mă prezint la prima înfățișare pentru partaj. La partaj avem de împărțit un apartament cumpărat prin prima casa unde eu figurez ca și codebitor. Mă puteți va rog ajuta cu câteva nelămuriri?
1. In ce măsură mă afectează faptul că acel creditul este făcut pe numele fostului soțului ?
2. Daca după prima înfățișare vreau sa renunț , mă afectează în vreun fel lucrul asta ? În declarația de divorț fostul soț are pretenția ca apartamentul sa ii rămână în totalitate lui și pe lângă asta sa ii restitui toți banii cheltuiți în instanță iar eu nu as mai vrea sa merg mai departe , cheltuielile in instanță fiind mult prea mari .
Vă mulțumesc !

Apartamentul a fost cumpărat acum 5 ani iar de aproximativ 1 an el plătește rata (nu a fost de acord ca eu sa contribui ), iar în clipa de față nimeni nu mai locuiește acolo .
Dumneavoastră spuneți că orice decizie as lua , sa continui sau nu cu partajul tot mi se va cuvine și mie ceva ?
Ultima modificare: Duminică, 27 Septembrie 2020
gi-jane2, moderator
nu am spus asa ceva. Daca credeti ca vi se cuvine ceva, daca ati contribuit cu ceva, continuati paratjul si cereti ce credeti ca vi se cuvine.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În opinia mea, dacă ați luat împreună apartamentul, dacă erați căsătoriți la momentul achiziționării sale, dacă mai și figurați în acte, da! Vi se cuvine și dumneavoastră ceva. Gândiți-vă bine pentru că la partaj împărțiți și obligațiile, nu doar bunurile. Creditul nu rămâne în aer, și fără acordul băncii nu ieșiți din contract, chiar dacă apartamentul ajunge la fostul soț.

Eubam înțeles din cele de mai sus că dumneavoastră ați introdus acțiunea (că sunteți reclamantă) în procesul de partaj, de aceea am întrebat de taxa de timbru și am prezumat că vreți să renunțați.

AnnaMaria17 a scris:

Apartamentul a fost cumpărat acum 5 ani iar de aproximativ 1 an el plătește rata (nu a fost de acord ca eu sa contribui ), iar în clipa de față nimeni nu mai locuiește acolo .
Dumneavoastră spuneți că orice decizie as lua , sa continui sau nu cu partajul tot mi se va cuvine și mie ceva ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț. poate prelua unul dintre soți ratele la creditul imobiliar făcut în timpul căsătoriei? mariaevelina mariaevelina Buna ziua, Eu si sotul suntem in proces de divort, la ultima infatisare am convenit ca divortul sa fie prin acord. Avem un copil minor de trei ani si un ... (vezi toată discuția)
Lichidarea comunitatii de bunuri apartament ipotecat Mihaela20140 Mihaela20140 Buna ziua, Am contractat in 2008 un credit ipotecar impreuna cu sotul meu prin care am cumparat un apartament. Anul acesta am divortat si dorim sa facem ... (vezi toată discuția)
Partaj fara avocat? ancutub ancutub buna ziua. am terminat procesul de divort in octombrie 2009. as dori sa incep si proces de partaj , dar as vrea sa stiu daca se poate si fara avocat si ce acte ... (vezi toată discuția)