avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Deducerea pentru o persoana aflata in întreținere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Deducerea pentru o persoana aflata in întreținere

Bună ziua!
Deducerea pentru o persoana aflata in întreținere se scade sau se aduna la salariu? De ex: la salariu net de 2000 ron + 200 de lei deducerea cum se calculează?
2000-200 dau 2000+200?
Multumesc !
Ultima modificare: Joi, 1 Octombrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 22:12, 9 Februarie 2021
Buna ziua,
Deducerea personala nu reprezinta o suma pe care o incasati ca atare; aceasta deducere influenteaza impozitul pe salariu, in sensul ca se scade din baza impozabila a impozitului , rezultand un impozit pe salariu mai mic, deci un salariu net mai mare.
Buna seara
Deducerea se aplica pentru calculul salariului net.
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Net din brut anne_david anne_david Buna ziua, va rog sa ma ajutati la calculul salariului net din brut. Va multumesc (vezi toată discuția)
Calcul deduceri personale panzarumitica panzarumitica la un venit net de 1291 de lei, angajatorul meu mi-a calculat o suma deductibila de 330 lei, pentru doua persoane in intretinere. Daca ordinul ministrului ... (vezi toată discuția)
Deducerile salariale Miha.Miha Miha.Miha Am priceput cam ce e cu ele, dar intrebarea mea este: unde se duc acesti bani? Pentru ca am observat ca de fapt, acesti bani se scad din salarul brut, dupa ... (vezi toată discuția)