Buna ziua! Am si eu o problema cu angajatorul meu pe are as vrea sa v-o relatez cat mai pe scurt. Lucrez intr-o primarie ca agent de paza ca personal contractual cu post castigat prin concurs pe perioada nedeterminata. In urma cu 9 luni deoarece am refuzat sa imi "ciripesc" colegii , domnului primar m-am trezit mutat la alta subunitate a primariei fara sa existe o cerere din partea acestei de detasare sau delegare de personal . Am fost mutat cu o simpla instiintare ca de la o anumita data imi voi desfasura activitatea la noul loc de munca altul decat cel in care am fost angajat!
Dupa 2 saptamani alte 2 "victime" 2 soferi au fost mutati in acelasi loc dar ei au delegare (60 zile) si detasare (6 luni) si acestia fiind mutati din cauza ca nu sunt in gratiile primarului. Desi in CIM am trecut program de 8 ore aici efectuez 16 si chiar 24 de ore deoarece suntem doar 3 oameni si nu acoperim toate orele. Mai nou se zvoneste ca putem sa fim dati chiar afara. Ma intreb pe ce criterii poate fi dat afara un om care nu are nicio absenta si nici un concediu medical in 5 ani de serviciu, si care mai are efectuate anul acesta 545 de ore suplimentare neacordate nici pana acum in aceste 9 luni de cand sunt mutat ? Un juris din primarie mi-a soptit ca ceea cea facut seful personalului este complect ilegal . In cazul in care voi fi dat afara pot dovedi in cazul unui proces in instanta reaua intentie la care am fost supus? Pot actiona in instanta pe seful personalului pe care il incriminez de abuz in serviciu intocmind cu buna stiinta un act ilegal impotriva mea ? De ce nu au facut un act legal de detasare? Nu am fost nici supus unei vizite medicale sau psiho avand in vedere ca m-i sa schimbat locul de munca sau nu trebuia.? Ce se va intampla cu orele mele suplimentare daca voi fi dat afara? De la aceste persoane ma pot astepta la orice. Am xeroxat graficul de prezenta ca sa pot avea dovada ca am lucrat aceste ore suplimentare si ma intereseaza daca pot reprezenta probe in instanta aceste xerouri . Ma intereseaza ce sanse as avea sa castig in urma unui proces impotriva acestor oameni pentru care legea nu exista si care isi bat joc de oamenii care isi vad de serviciu iar cei care dau cu " papagalul" treiesc bine mersi!!! Va multumesc, si un sfat mi-ar fi binevenit !
Stimate Agent de paza!
Stiu cum e sa muncesti 280-340 de ore(adica 24 cu 24)si sa iei 600 de lei!
Pe baza egistrului de predare /primire serviciu,poti proba orele lucrate!Acest registru este inseriat si inregistrat la secretariatul sau de catre seful serviciului care raspunde de paza!Deci nu poate fi"pierdut"
vezi ca este un precedent,in care un agent a primit 1.000.000 RON de la firma cobra pt ca a lucrat 12 ore zilnic!adica tot 340/360 de ore!
Intra pe net,tasteaza daune 1000000 lei sau asemanator si vezi ce poti face!Angajeaza avocat si cere cheltuieli de judecata pt a-i plati onorariul!
Daca este un profesionist,va accepta sa-i dai comision din suma castigata!
Succes!
Un fost agent de paza!