avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara! As avea și eu nevoie de niște ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara! As avea și eu nevoie de niște sfaturi/îndrumări. ...

Buna seara! As avea și eu nevoie de niște sfaturi/îndrumări. Cum se poate schimba președintele și administrația blocului cu cineva din oficiu? (nici un locatar nu dorește sa preia președinția datorită datoriilor mari a unor locatari și a dificultăților in relațiile cu vecinii). Președintele actual e complet dezinteresat nu face dezinsecția am ajuns sa o achit singura cu multe rugămințile să-mi dea cheia de la subsol pt a intra și acolo. Subsolul se inunda de la ploi, acesta nu face nimic pt a soluționa problema. Unde pot face reclamație? La ce departament din primărie ? Și se poate solicita cineva din oficiu ? Va mulțumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Danielcc , utilizator 19:39, 9 Octombrie 2020
Temeiul legal al existentei asociatiei de proprietari este legea 196/2018 :
[ link extern ]
Gasiti in lege informatii suficiente si despre compartimentul din primarie si despre cum se alege/schimba presedintele si despre multe alte drepturi si obligatii. Presedinte din oficiu nu exista, administratorul e un angajat, se poate gasi altul, sau o firma.
Daca nimeni, inclusiv dvs., nu doreste sa aiba vreo functie, nu sunt solutii miraculoase.
Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2020
latka, utilizator
Nu exista prevedere in vigoare care sa vizeze schimbarea din oficiu a echipei manageriale a asociatiei de proprietari
Reprezenatntii asociatiei de proprietari pot fi alesi de catre participantii la adunarea generala
In anumite cazuri presedintele ,administratorul de imobil pot fi inlocuiti in situatia existentei de hotarare judecatoreasca definitiva sau daca autoritatile administrative locale constata incalcarea legii si eventual prejudiciu cauzat asociatiei de proprietari
Implicati-va în administrație.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces pierdut Misha12 Misha12 Un locatar al blocului in care locuiesc se judeca cu asociația de 14 ani. Se pare ca asociația a pierdut procesul și acum datoriile de judecată trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Gandaci in bloc - presesdintele si administratorul nu vor sa faca nimic stanescu2 stanescu2 Buna ziua. Detin o garsoniera intr-un bloc si in ciuda numeroaselor tentative de a curata ap de gandaci, acestia revin. Presedintele si administratorul refuza ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! o singura întrebare am cheia de la subsolul blocului ... Dana MR Dana MR Bună ziua! O singura întrebare am Cheia de la subsolul blocului este doar la președinte. Altcineva nu deține și nici nu dorește să o dea. Ce fac in ... (vezi toată discuția)