avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Pfa realizare kit-uri la diverse machete in miniatura
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Pfa realizare kit-uri la diverse machete in miniatura

Buna ziua!

As vrea sa realizez diverse machete in miniatura, de dimensiuni mici in sistem de kit-uri DIY (do it yourself). Practic clientul cumpara de la mine kit-ul, care vine cu absolut tot ce ii trebuie (instructiuni, piese, culori, iarba, aplicator, adeziv de teraformare, baza principala etc,) iar clientul realizeaza acasa in familie aceasta macheta (cu copiii sau nu), Macheta finala ar arata asa: [ link extern ]
, iar kit-ul ar include tot ca de la prima poza sa ajungi la ultima de aici: [ link extern ]

Cunostinte in domeniul modelismului feroviar am, dar nu prea inteleg ce reglementari si legi trebuie sa respect in cazul meu. Asa ca am urmatoarele intrebari la care as fi recunoscator daca imi poate raspunde cineva:
1. PFA sau SRL? Sau II? Aici chiar nu stiu ce e mai avantajos pentru mine, legal 100 la 100 vreau sa fie, aici nu se pune problema. Nu vreau sa vand ceva in mod ilegal.
2. Practic eu nu vand macheta gata, ca sa am cod caen aferent de lucru handmade (pe langa codurile de comercializare online, prin terti etc.), eu practic creez un kit cu multe obiecte care dupa instructiuni ajung sa fie puse cap la cap de client in a realiza forma finala, Practic eu sunt producator de jucarii daca comercializez aceste kit-uri? In cazul acesta, am nevoie de aumite aprobari? Dau un exemplu simplu: ca oamenii sa lipeasca iarba au nevoie de un amestec de 1 parte aracet si 2 parti apa, pe care eu le voi da in kit intr-un pulverizator de mici dimensiuni gata de folosit. Eu comercializez practic o solutie de aracet cu apa pentru care nu am aprobare. Pot pur si simplu sa spun ca nu eu am facut aracetul si sa anexez ce a scris producatorul pe eticheta aracetului? Ce se intampla daca un client ma da in judecata daca copilul lui a inghitit spre exemplu, o figurina? Pe partea asta nu prea mi-e clar deloc unde sa studiez problema.

Daca mai am si alte intrebari voi reveni cu ele pe parcurs, momentan la intrebarea 2 nu gasesc un raspuns pe niciunde. Multumesc anticipat de ajutor.
Ultima modificare: Duminică, 25 Octombrie 2020
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Garantie la masinile second hand si la piesele din dezmembrari harygroup harygroup Buna ziua, Activam in domeniul vanzarilor auto si a dezmembrarilor auto, noi oferim clientilor nostii garantie pentru piesele cumparate si pentru masinile pe ... (vezi toată discuția)
Idee de afacere. pareri ? Sandii Sandii Vreau sa deschid o mini afacere cu inghetata in orasul Ciacova judetul Timis. Imi doresc sa fac acest lucru deoarece exista prospecti care au alte ... (vezi toată discuția)
Afacere legala/ilegala carmen_pitesti carmen_pitesti Buna Seara! Va scriu in legatura cu o nelamurire, fiul meu, in varsta de aproximativ 20 de ani vrea sa se apuce o afacere, cred eu ca ilegala, desii el imi ... (vezi toată discuția)