avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună seara,am și eu o întrebare Are dreptul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună seara,am și eu o întrebare Are dreptul angajatorul să ...

Bună seara,am și eu o întrebare Are dreptul angajatorul să mă treacă la 2 ore fără să mă anunțe sau fără semnătură mea pe motivul că are voie acuma cu situația covidului.
Multumesc

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:49, 3 Noiembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Potrivit Codului Muncii , angajatorii au posibilitatea reducerii timpului de muncă a salariaților cu cel mult 50% din durata prevăzută în contractul individual de muncă, cu obligația informării și consultării sindicatului/a reprezentanților salariaților sau a salariaților, anterior comunicării deciziei salariatului.

Reducerea timpului de muncă se stabilește prin decizia angajatorului, pentru o perioadă de cel puțin cinci zile lucrătoare consecutive, angajatorul având obligația de stabilire a programului de muncă pentru întreaga lună.

Decizia angajatorului privind reducerea timpului de muncă se comunică salariatului cu cel puțin cinci zile înainte de aplicarea efectivă a măsurii și se transmite în registrul general de evidență a salariaților (REVISAL) cel târziu cu o zi înainte de aplicarea măsurii. Decizia conține, printre altele, programul de lucru, modul de repartizare a acestuia pe zile și drepturile salariale aferente.

2. Care este durata timpului de munca mentionata in contract?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! angajatorul doreste sa aplice in luna septembrie 2020 ... Iryna28 Iryna28 Buna ziua! Angajatorul doreste sa aplice in luna septembrie 2020 reducerea programului de lucru al unor angajati conform OUG 132/2020 (numita si kurzarbeit ... (vezi toată discuția)
Buna, am un srl (cod caen 3299) ce activeaza in domeniul confectionarii ... Anna85. Anna85. Buna, Am un SRL (cod CAEN 3299) ce activeaza in domeniul confectionarii articolelor de nunta si incasarile au fost afectate drastic (ex. 200 lei incasari in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cum se poate transmite reducerea timpului de lucru ... margineanvalentina margineanvalentina Buna ziua, cum se poate transmite reducerea timpului de lucru conf OU 132/2020 in Revisal? Multumesc. (vezi toată discuția)