avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Nu primesc pensia deoarece am Buletinul expirat in ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Nu primesc pensia deoarece am Buletinul expirat in stare de alerta!

Buna ziua comunitate,

In data de 05.11.2020 mi-a venit pensia insa postarita a refuzat sa imi dea aceasta pensie motivand ca am buletinul (C.I.) expirat, eu i-am explicat ca buletinul meu a expirat teoretic in luna Mai (perioada stare de alerta) acestui an dar practic inca este valabil si ca am si votat cu el pe 27 septembrie 2020 si conform Legii 55/2020 din 15 mai 2020 Capitolul I Dispoziţii generale Articolul 4, Alineatul 5 " Valabilitatea documentelor eliberate de instituţiile şi autorităţile publice, precum şi de entităţile private autorizate conform legii se menţine pe toată perioada stării de alertă, precum şi pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări. " ! Insa n-a vrut sa inteleaga, aceasta m-a amenintat inca de luna trecuta ca daca nu am buletin nou, nu imi mai da pensia si exact asta a facut, a plecat fara sa imi dea pensia!

Imediat am sunat la numarul afisat pe site-ul postei romane si am explicat problema si mi s-a spus ca pot sa fac o reclamatie scrisa online insa eu nu stiam numele complet al postaritei. Mi s-a spus sa ma duc la Diriginte si sa expun problema si sa ii cer numele angajatei ca sa ii pot face reclamatia si a spus ca in mod normal tre sa decline identitatea postaritei!

Dupa cateva ore am fost la oficiul postal de care apartin si acolo s-a pornit circul! Dna. Diriginta nu a vrut sa-mi spuna numele postaritei si nici pensia nu a vrut sa mi-o dea (in acest moment am inteles ca postarita este acoperita de Diriginta) pentru ca am buletinul expirat si ea are niste norme pe care tre sa le respecte, eu am intrebat daca aceste norme sunt deasupra Legii, am fost intrebat la misto ce alte legi mai stiu... si ca "daca pandemia tine pana in 2025 ce fac?" I-am raspuns ca "va fi valabil pana in 2025"Diriginta insista tipand ca am buletinul expirat iar eu repetam ca am buletin valabil! I-am propus sa chem politia sa vedem cine are dreptate si s-a rastit ca defapt ea o sa o cheme, pentru ce nu stiu!? In final a cedat si a spus ca semneaza pentru ultima oara sa mi se dea pensia (am spus in gand ca iar o sa se repete circul si chiar am sa chem politia pt incalcarea legii 55/2020) dar nu a vrut sa-mi spuna numele postaritei pentru a-i face reclamatie, ceea ce mi se pare o nelegalitate!

Intrebari:

1 - Chiar imi poate opri pensia sub pretextul ca buletinul este expirat? Eu ma gandesc ca cel mai probabil nu intelege legea, la un moment dat imi zicea ceva de fiscalitate...

2 - Diriginta nu comite o ilegalitate incalcand practic legea 55/2020 ?

3 - Ce ma sfatuiti sa fac pe viitor daca se repeta situatia si nu primesc drepturile banesti ce mi se cuvin?
Ultima modificare: Vineri, 6 Noiembrie 2020
yoyoyo2012, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:50, 8 Noiembrie 2020


gi-jane2 a scris:

Cu schimbarea buletinului este cam greu din cauza unor probleme de familie nu am toate actele necesare, de aceea intreb acum ca sa pregatesc din timp demersurile legale!

va puteti face carte de identitate provizorie pana cand aveti toate actele.


Multumesc!

Dar nu sun la politie pentru cearta cu postarita ci pentru a constata retinerea drepturilor banesti in mod ilegal, se comite o infractiune eu sun la 112 pt ca e o urgenta am nevoie de banii aia iar agentii constatatori vor constata incalcarea legii de catre diriginta!

Agenții vor constata că i-ați chemat degeaba și vă vor da o amendă.

Numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 trebuie folosit în situaţii în care este periclitată viaţa, integritatea ori sănătatea cetăţeanului, ordinea publică, proprietatea publică sau privată.

Nu sunați la 112 pentru probleme non-urgente!
Apelurile non-urgente provoacă întârzieri în acordarea de ajutor persoanelor care se află în situaţii de urgenţă, acest lucru putând avea consecinţe fatale.

Apelarea nejustificată a numărului 112 poate costa viaţa unei persoane aflate în pericol. 112 poate fi apelat în orice moment pentru a se interveni într-o situaţie de urgenţă, în care o secundă poate face diferenţă între viaţă şi moarte. Oricând persoana care poate avea nevoie de ajutor urgent poate fi o persoană dragă dumneavoastră.

Potrivit legii, alertarea falsă este utilizarea intenţionată, nejustificată, a numărului 112 pentru determinarea alarmării sau intervenţiei agenţiilor specializate de intervenţie (structurile autorităţilor administraţiei publice, care au rolul de intervenţie imediată pentru soluţionarea urgenţelor în domeniile ambulanţei, serviciilor mobile de urgenţă, reanimare şi descarcerare - S.M.U.R.D., poliţiei, jandarmeriei, serviciilor publice profesioniste şi voluntare pentru situaţii de urgenţă, inclusiv S.M.U.R.D., contra terorismului, precum şi alte structuri).


Cu alte cuvinte, sunați la 112 doar dacă simțiți că muriți pentru că nu vă dă pensia. Altfel nu.

Insist cu asta pentru că văd că vă e greu să vă răzgândiți.

Emilika40 a scris:



Cu alte cuvinte, sunați la 112 doar dacă simțiți că muriți pentru că nu vă dă pensia. Altfel nu.

Insist cu asta pentru că văd că vă e greu să vă răzgândiți.


Inteleg ce spuneti doamna dar dvs o luati "a la carte" cu text din lege insa multi suna la 112 pentru o gramada de motive absurde si nu isi iau amenda chiar din prima ci doar daca insista cu acele aberatii, intr-un fel da consider ca viata imi este pusa in pericol pt banii neacordati si repet este o lege care este incalcata pana la urma deci nu sun pt motive chiar absurde, in consecinta am sa fac experimentul sa vedem ce iese daca sunt absolut nevoit!

Va multumesc pentru raspuns si insistenta si pentru grija pe care mi-o purtati!

Potrivit legii, alertarea falsă este utilizarea intenţionată, nejustificată, a numărului 112
Apelul meu va fi justificat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Noiembrie 2020
yoyoyo2012, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă sunați la 112 și nu vi se răspunde imediat, înseamnă că toți operatorii sunt angajați în procesarea altor apeluri de urgență. Nu închideți! Operatorii 112 răspund la toate apelurile cât de repede posibil, în ordinea intrării lor în sistem. Dacă închideți și sunați din nou vă pierdeți prioritatea!


Dar nu sun la politie pentru cearta cu postarita ci pentru a constata retinerea drepturilor banesti in mod ilegal, se comite o infractiune eu sun la 112 pt ca e o urgenta am nevoie de banii aia iar agentii constatatori vor constata incalcarea legii de catre diriginta! Aceasta constatare ma va ajuta si in instanta!

Nu poate fi considerat prejudiciu faptul ca imi sunt retinuti in mod ilegal banii, nu sufar un prejudiciu financiar? Eu zic ca prejudiciul este cel putin moral! (Vorbesc pt data viitoare daca nu mai imi da banii!)


sper ca Doamne fereste daca va va arde casa sau suferiti vreun infarct, sa nu stati sa asteptati la telefon sa vi se raspunda ca un operator e ocupat cu o persoana care socoate ca e urgenta ca nu ii da postarita banii si crede ca serviciul 112 e pt a-si rezolva astfel de probleme.
mergeti si depuneti plangere la sectia de politie de care apartineti, domnule, nu sunati aiurea la 112.
puteti sa luati nr de tel al sectiei de politie de care apartineti si ii puteti chema direct la fata locului, e simplu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinii care deranjează Simona Costea Simona Costea Ce pot face cu un vecin care da muzica tare, toată noaptea? L-am rugat să lase muzica mai încet, dar face exact contrariul... (vezi toată discuția)
Reclamatii mincinoase repetate Bazavan Bazavan Am o problema la care nu reusesc sa i gasesc rezolvarea.de curind am deschis un restaurant cu bar cu program non stop.mentionez ca este situat la minim ... (vezi toată discuția)
Neprezentare organ de politie la sesizare, amenda pentru apelul ulterior la 112 fordfiesta fordfiesta Buna ziua in cursul zilei de ieri am solicitat politia la nr sectiei de politie ,referitor la un cetatean care detine o vidanja ilegal [deverseaza fecale ... (vezi toată discuția)