avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Alegerile parlamentare din luna decembrie 2020 va par ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Alegerile parlamentare din luna decembrie 2020 va par potrivite ...

Alegerile parlamentare din luna decembrie 2020 va par potrivite in acest moment?

Ar ajuta la reducerea numărului de infectari sau la eradicarea virusului SARS-CoV-2?

Ma întreb daca nu ar fi mai bine sa mai existe o vreme divergente politice la nivel guvern-parlament pentru a exista un control intre puterile statului.
Poate ca, pana una alta, ar fi mai bine asa.

Cred ca se mai poate astepta 3-4 luni sau chiar 6 luni pana mai vedem cursul pandemiei.
Asa, ii vom putea judeca noi mai bine pe toți cei aflati in cursa politica și fiecare sa poata decide in cunoștință de cauza.

Eu unul as vrea sa vad intre puterea executiva si cea legislativa o lupta bazata pe valori si argumente.
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:17, 7 Decembrie 2020
Mastile N95 sunt destul de scumpe , in Madrid se gasesc in farmacii la 10 euro bucata , si sunt tot de unica folosinta . Problema este ca , la nivel centralizat , achizitiile s-au facut printr-o companie a statului care revindea spitalelor materialele sanitare la un pret mult mai mare decat puteau obtine acestea cumparand direct . Si au preferat ( spitalele ) sa faca achizitii singure, nu prin acea companie ( al carei manager , din cate am inteles , are necazuri pentru luare de mita ) . Cine stie cat de priceput e cel care a facut achizitia acelor masti ? E post la stat , si aici se cam stie cum se ocupa posturile...
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Noiembrie 2020
CHKa, utilizator
In perioada de inceput nu se puteau lua masti decat din strainatate si s-au descurcat dar probabil ca nu au fost atenti la.mastile neconforme.
Probabil ca nici la contracte nu prea au fost atenti deoarece nu stiu daca mastile neconforme pot fi restituite desi ar fi vorba de o nerespectare a contractului și aceasta este o regula de baza la contracte.

Mastile N95 pot fi refolosite daca sunt decontaminare cu raze UV.
Ar trebui sa existe și asa ceva pentru ca altfel nu este posibil un astfel de proiect.
Este mult.prea greu sa se poata purta o singura data masca N95.
Nici nu știu daca in România se produc astfel de masti.

Pe.de alta parte, costul mastilor N95 in caz de reducere substanțială a numărului de infectari ar reprezenta si o.economie pentru ca nu ar mai fi infectati oamenii pana la vaccin.
Tratamentul pentru Covid-19 este foarte scump in cazurile severe.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Daca statul român ar da cate 2 masti N95 la alegatori in ziua alegerilor cred ca alegerile se vor desfășura în siguranta.Daca in centrele electorale si in cabina de vot vor avea toți masti N95 nu cred ca va exista risc de creștere a numărului de infectari ca urmare a alegerilor parlamentare.
Si siguranta se va menține si dupa alegeri.

Insist pe mastile N95 pentru ca în spitale cei care nu poarta masti N95 se infectează.
Ați văzut in luna martie cati medici italieni s-au infectat cu Sars-Cov-2.
Ei purtau masti din acestea pe care le poarta populatia pe strada.
Toata lumea in spitale purta masti, ca sa fiu mai bine înțeles.

Pentru bine întregii populatii care ar merita asa ceva, nu cred ca ar fi un efort financiar prea mare daca se vor alegeri.
Se va economisi oricum ulterior in spitale.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
,,Record de cazuri de COVID-19 în SUA! Situația a degenerat complet după alegeri,,

,,SUA a raportat, sâmbătă, un număr record de 166.555 de cazuri de coronavirus, mai puţin faţă de vineri, 184.000, însă rămâne al doilea cel mai mare număr total zilnic şi a 12-a zi la rând cu peste 100.000 de cazuri."

[ link extern ]

Este motivul estential pentru care recomand masti de protectie puternica la alegeri si ar fi bine ca statul roman sa.se ocupe.de acest lucru.
Mastile N95 ar duce la alegeri in siguranta daca vor avea toți alegătorii.
Ultima modificare: Luni, 16 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu stiu cum au fost organizate sectiile de votare in SUA , dar acele uriase manifestatii de dupa ziua votului , care de bucurie , care de protest , sigur au avut urmari . Si au avut loc zile in sir ... Nu stiu la dvs. , dar , la mine in oras , la alegerile locale totul a fost impecabil organizat : dezinfectant oferit la intrare de o asistenta medicala , masca daca nu aveai , termoscanare , circuit diferit la intrare si iesire , dezinfectant si la iesire , totul a durat maxim 5 minute , de la intrarea in cladire pana la iesirea din ea . Precautie maxima .Poate ar fi de folos masti mai performante , dar nu cred ca ar mai fi timp pentru aprovizionarea a minim 10 mil de bucati , poate mai mult de atat , si ar mai trebui si distribuite . Si mai sunt 20 zile doar...

Alte discuții în legătură

Masti de protecție cu nanofibre anti-covid 19 unde se găsesc ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Masti de protecție cu nanofibre Anti-COVID 19 unde se găsesc de cumpărat? Știe ... (vezi toată discuția)
De ce trebuie purtata masca in starea de alerta si nu exista aceasta obligatie in starea de urgenta? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Raspunsul este simplu. S-a constatat ca este necesara purtarea mastii foarte tarziu la nivel mondial. Nu este vorba de incalcarea unor drepturi ... (vezi toată discuția)
Coronavirsul existĂ sau totul este o minciunĂ la nivel mondial? ... hamarsold1985 hamarsold1985 CORONAVIRSUL EXISTĂ SAU TOTUL ESTE O MINCIUNĂ LA NIVEL MONDIAL? VOI CE CREDEȚI ? (vezi toată discuția)