Am o relatie foarte speciala cu parintii mei si de aceea va rog sa ma ajutati cu sfaturi legate de situatia mea. Ai mei sunt in viata, dar imi fac ganduri in legatura cu ceea ce pot face astfel incat eu si fiul meu sa nu primim nimic din "averea" lor. Povestea mea este urmatoarea: sunt singura la pariniti, ai mei sunt divortati de 30 de ani, mama m-a crescut singura, nu s-a recasatorit, nu a mai avut un alt copil, are apartamentul in care am crescut pe numele ei (cumparat de la stat cu ea singur proprietar) si locuieste singura in el. Tata in prezent e la a treia casatorie, nu mai are niciun copil biologic, dar a adoptat unul impreuna cu actuala sa sotie. In timp, relatiile dintre noi au ajuns in cei mai rai termeni din cauza casatoriei mele. Vreau sa va intreb daca se poate face ceva in cazul in care mama mea face acte sau doneaza sau lasa mostenire casa altcuiva in afara de mine (m-a amenintat de curand ca va face acest lucru). De tata, banui ca nu se poate face nimic, intrucat cred ca deja toate bunurile sunt pe numele actualei sotii, dar totusi ma gandesc ca poate exista o solutie (a fost unic mostenitor al unui teren si a 2 case). De asemenea va rog sa imi indicatii legile unde pot gasi reglementate aceste aspecte. Va multumesc foarte mult!
buna ziua!
in tipul vietii parintii dv sdispun dupa cum doresc de bunurile pe care le au .
daca prin actele facute de catre acsetia in timpul vietii-libaralitati ori pt cauza de moarte -disp testamentare,, vi s eincalca rezerva succ dvs aveti posib ca in tremen de 3 ani de la data decesului acestora sa cereri reductiunea lib excesive.
Masa succesorala
marian1969tm
buna ziua,as dori sa stiu daca pot face un testament cu uzufruct viager doar pentru un singur copil la o proprietate (casa construita de mine) personala.Acest ... (vezi toată discuția)