avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Recent,din cauza pandemiei,am decis să ne ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Recent,din cauza pandemiei,am decis să ne mutăm ...

Bună ziua!
Recent,din cauza pandemiei,am decis să ne mutăm într-o locuință mai mare și am cumparat un imobil cu credit ipotecar.
În contractul de vanzare-cumparare, notarul a
strecurat un paragraf ,pe care nu l-am văzut în momentul.semnarii contractului de vanzare-cumparare.Acel paragraf spune ca "apartamentul este achiziționat ca bun comun al soților in conf art 339 COD Civil iar aceasta locuință NU va avea destinație de locuintă familială in acceptiunea art 321 COD Civil și NU va fi locuință familială. "
Întrucât motivul achiziționării acestui apartament a fost tocmai ideea de a avea o locuință familială, sunt mai mult decât bulversată de situație. Cum se poate remedia problema??Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: darra7 , utilizator 07:02, 9 Decembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu,Notarul nu ne-a întrebat absolut nimic referitor la acest aspect.

gi-jane2 a scris:

Pentru ca 99% dintre cupluri nici nu doresc sau nici nu le pasa.

Dacă părțile ar fi dorit in mod special asta, trebuiau să menționeze.

credeti ca au mentionat ca nu vor?, cine i-a intrebat ?
credeti ca i-a intrebat notarul cumva daca doresc, au zis ca nu si de aia a scris notarul ca nu doresc? Nu cred, eu cred ca a scris ce nu era cazul sa scrie, ca asa i-a venit lui sau asa a ramas din varianta anterioara.
Daca vor sau nu, functie de nevoi, trec apoi pe la ocpi si noteaza daca vor.
Si care sunt consecințele juridice attaaattt de tragice?

stiti care sunt, in general, vorbind ? ca notarul nu discuta cu omul pana sa insereze clauze, termeni si conditii, in contracte sau le discuta numai cu una din parti.

acest răspuns util
Așa este,nu ne-a întrebat dacă dorim sau nu.Putea,macar,face efortul să ne intrebe/ explice ce inseamna această mențiune in CF.

gi-jane2 a scris:

Nici nu cred ca e o frază uitată.

dar cum?
ati mai intalnit sa se mentioneze asta fara rost ?
dar de unde stim ca nu doresc/doreau/ ar dori/ notarea ?

Corect!Nouă ne pasă!Dar nu am știut și am fost puși în fața faptului împlinit, grație acestui notar public.
Lăsând la o parte faptul că Notarul a fost platit de noi,in calitate de cumpărători...putea face un minimum de efort ,să explice clauzele strecurate în contract.Nu suntem toți specialiști în drept,dar facem efortul să pricepem termenii și rostul actelor pe care le semnăm,mai ales că de aceste acte depinde viitorul nostru financiar( pt vreo 25 de ani!). Deci,ne pasă!
Parerea mea este că el a urmărit interesele băncii ( al cărei reprezentant era de față) ,nu a fost imparțial,așa cum.ar fi trebuit...În fine...Mulțumesc tuturor pentru răspunsuri!

gi-jane2 a scris:

Pentru ca 99% dintre cupluri nici nu doresc sau nici nu le pasa.

Dacă părțile ar fi dorit in mod special asta, trebuiau să menționeze.

credeti ca au mentionat ca nu vor?, cine i-a intrebat ?
credeti ca i-a intrebat notarul cumva daca doresc, au zis ca nu si de aia a scris notarul ca nu doresc? Nu cred, eu cred ca a scris ce nu era cazul sa scrie, ca asa i-a venit lui sau asa a ramas din varianta anterioara.
Daca vor sau nu, functie de nevoi, trec apoi pe la ocpi si noteaza daca vor.
Si care sunt consecințele juridice attaaattt de tragice?

stiti care sunt, in general, vorbind ? ca notarul nu discuta cu omul pana sa insereze clauze, termeni si conditii, in contracte sau le discuta numai cu una din parti.

Ce implicații are această mențiune in cazul unei ipotetice executării silite??

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Nu va prejudiciaza cu nimic...

acest răspuns util
va executa la fel de repede si daca era si daca nu era notata.

CBM a scris:

Ce implicații are această mențiune in cazul unei ipotetice executării silite??

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Nu va prejudiciaza cu nimic...

Alte discuții în legătură

Se poate ca un bun dobandit in timpul casatoriei sa fie bun propriu? AlinaMoldovan AlinaMoldovan as dori sa va intreb daca o locuinta cumparata prin credit ipotecar este considerata \"locuinta proprietate personala\" atita timp cit ea este inca in ... (vezi toată discuția)
Intabulare drept de proprietate bun comun sandina29 sandina29 Buna ziua! Am incheiat dupa 1 octombrie un contract de vanzare cumparare imobil autentificat notarial. Eu cu sotul suntem cumparatorii. Notarul s-a exprimat ... (vezi toată discuția)
Contract vânzare cumpărare apartament. vreau sa cumpăr un apartament iar in contractul de v/c notarul ... olij olij Vreau sa cumpăr un apartament iar in contractul de v/c notarul a trecut - fără sa ma întrebe si fără sa mi atragă atenția asupra acestui aspect - o ... (vezi toată discuția)