Contract prestari servicii între persoane fizice - înșelăciune
Bună seara!
Vă rog să mă ajutați cu sfaturi privind posibilitatea de a recupera banii de la o persoană fizică.
În data de 14 noiembrie am început construirea unei case. Am încheiat un contract de prestări servicii între mine și o persoană fizică ce mi s-a prezentat drept meseriaș, cu calificare de constructor și multă experiență profesională.
Deși am stabilit tranșe de plată în contract, după ce a câștigat încrederea mea și a soțului meu, a tot cerut bani, deși nu a finalizat etapele ulterioare de construire. Am avut grijă și a semnat pe verso contract de fiecare dată când a încasat bani de la mine. Când a văzut că nu mai dorim să plătim în avans, ci doar după ce finalizează etapa de turnare a plăcii, a plecat. Nu înainte de a ne aduce la cunoștință faptul că nu avem ce ii face, fiica lui fiind avocat, iar băiatul procuror în devenire.
Am strâns cu greu banii pentru casă. Am făcut multe sacrificii. Nu am dori să rămână nepedepsit. Mâine poate înșela o altă familie. Am înțeles de la niște colaboratori de-ai dumnealui că așa procedează: antamează lucrări pe care nu le duce la bun sfârșit, încasând o mare parte din bani, apoi părăsește șantierul, nu înainte de a prejudicia beneficiarii prin folosirea necorespunzătoare a materialelor și a uneltelor puse la dispoziție.
Vreau să știu ce pot face. Ce valoare are acest contract semnat între 2 persoane fizice în calitate de beneficiar, respectiv prestator? Am vreo șansă să fie tras la răspundere? Nu mai spun că a lucrat execrabil. Nu a respectat proiectul și a făcut greșeli peste greșeli, a căror remediere ne va costa foarte scump.
Vă mulțumesc pentru timpul acordat și pentru eventualele sfaturi!
Administratie bloc
lucien
Sunt administrator la un bloc turn. Am avut adunare generala a asociatiei in care s-a hotarat anveloparea blocului .Am dat anunt la ziar in urma caruia s-au ... (vezi toată discuția)