avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Camera video montata de asociatia vecina catre blocul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Camera video montata de asociatia vecina catre blocul meu

Locuiesc intr-un ansamblu de blocuri noi. Asociatia vecina si-a montat camere video care filmeaza in parcarea blocului meu (este o parcare delimitata de bariere la intrare).

Simt ca mi se aduce un prejudiciu prin faptul ca sunt filmat de fiecare data cand merg la masina sau cand parasesc incinta cu masina.

Este legal ce face asociatia vecina?
Ultima modificare: Luni, 7 Decembrie 2020
fiordul, utilizator
Cel mai recent răspuns: fiordul , utilizator 14:21, 22 Decembrie 2020
Asta inseamna ca pot fi supravegheat pe proprietatea mea privata fara sa mi se ceara acordul, este legal?
Puteti va rog mentiona legea?

trandafir2 a scris:

fiordul a scris:
Este legal ce face asociatia vecina?

E legal. E bine. E corect. Asta este viitorul. Politia are nevoie de cat mai multe camere de supraveghere. E bine pentru toata lumea. Oricum, sunt mii de sateliti care va/ne numara firele de par de pe cap, asa ca ...

Ultima modificare: Vineri, 18 Decembrie 2020
fiordul, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am scris mai demult, in forum, pe larg, despre acest subiect, cautati in istoric explicatiile.
Intrebarea dvs pleaca de la o premisa inversa in raport cu raspunsul pe care il asteptati, si nu pot sa va dau un raspuns in sensul dorit de dvs (chiar daca mi-as dori).
Insa, priviti-o altfel - "proprietatea mea privata fara sa mi se ceara acordul", care este proprietatea dvs privata? Locul de parcare, dintr-o parcare? Peretele exterior al blocului? NU, in niciun caz.
Pai in cazul asta, toate camerele din toate intersectiile din Romania care filmeaza, inclusiv "proprietati private locuri de parcare", ar trebui desfiintate pentru ca nu au acordul unora. NU! Absurd!
Inclusiv satelitii maps filmeaza in interiorul unor curti, proprietati, etc, ...si, au acordul alora? NU!
Si in plus, ...exista acolo la dvs vreo atentionare cu extras de Cf ca este proprietatea dvs privata?? NU exista.
In concluzie, libertatea de exprimare este garantata de art 30 din Constitutie.
Sincera sa fiu cred ca e doar interpretarea dvs asupra legii.
Pentru ca e ca si cand cineva mi-ar pune o camera de filmat sa-mi filmeze in curte, ceea ce nu cred ca e legal.
Iar comparatia cu satelitii e exagerata.

Dar mi-ati dat o idee buna, o sa pun un indicator de parcare privata. Si poate o sa-mi montez si eu o camera pe locul meu de parcare care sa inregistreze domeniul lor privat. Pana la urma de ce nu ne-am supraveghea reciproc?
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Decembrie 2020
fiordul, utilizator
Eu am afirmat de multe ori, ca in Romania exista multi, foarte multi romani fericiti, desi televizorul tinde sa ne arate contrariu.
Montati camera pe locul de parcare, ..asa, cel putin, va fi un echilibru de supraveghere, care pe care, caci in final asta este si esenta problemei, situatia actuala este inacceptabila.
Indicator de parcere privata, nu va sfatuiesc sa puneti, fara autorizatie de la primarie, decat in cazul in care puteti suporta amenzile.
Mai aveti la indemana si o actiune in instanta cu obligatia de a face, pentru paratul vecin.

Ce nevoie am de la primarie pentru a pune un indicator pe un teren proprietate privata/parcare?
Nu inteleg de unde le scoateti. Poate cine citeste va si crede.

trandafir2 a scris:

Eu am afirmat de multe ori, ca in Romania exista multi, foarte multi romani fericiti, desi televizorul tinde sa ne arate contrariu.
Montati camera pe locul de parcare, ..asa, cel putin, va fi un echilibru de supraveghere, care pe care, caci in final asta este si esenta problemei, situatia actuala este inacceptabila.
Indicator de parcere privata, nu va sfatuiesc sa puneti, fara autorizatie de la primarie, decat in cazul in care puteti suporta amenzile.
Mai aveti la indemana si o actiune in instanta cu obligatia de a face, pentru paratul vecin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ,acu o luna am cumpărat un apartament într-un complex ... Zopo Zopo Buna ziua ,acu o luna am cumpărat un apartament într-un complex rezidential cu supraveghere video pe zona de parcare . Filmările respective . Pot fi ... (vezi toată discuția)
cameră spion de supraveghere montată în vizorul ușii la bloc este legal ? olive75 olive75 Vecinul de la bloc și-a montat Cameră spion de supraveghere în vizorul ușii , este legal ?. Când vecinul de vizavi deschide ușa, filmează ce se petrece ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere Alina.aly Alina.aly Buna seara! Locuiesc intrun andamblu de case cu o curte comuna in fata casei,mai exact 2 locuri de parcare in fata fiecarei case,teren propietate personala si ... (vezi toată discuția)