avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Am sosit ieri 25 dec din Anglia în România, pe data ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Am sosit ieri 25 dec din Anglia în România, pe data de 23 dec ...

Am sosit ieri 25 dec din Anglia în România, pe data de 23 dec am făcut testul Covid la plecarea din Anglia, rezultatul fiind negativ totuși sânt obligat să stau în izolare la domiciliu, cum pot contesta măsura?Mulțumesc, Sărbători fericite!
Cel mai recent răspuns: ovidiutgjiu , utilizator 20:29, 28 Decembrie 2020
Poate reușiți sa faceți o testare privata sa o trimiteți la DSP.
In acelasi timp se poate sesiza si instanta dupa părerea mea.
Va sunt incalcate drepturile și libertățile fundamentale daca stati in arest la domiciliul fara a fi infectat mai ales daca veti dovedi acest lucru.

Desi eu am fost adeptul carantinarii tuturor celor veniti din străinătate în martie 2020, in ziua de astazi situatia este complet diferita.
Daca atunci autoritățile nu stiau de capul lor si habar nu aveau de virus la un mod clar, astazi lucrurile sunt clare.
Oricine are 2 teste negative in 48 de ore sau in 3 zile nu este infectat.
Se iese din perioada de incubație a virusului.

Prin legea care au dat-o mai rău au incurcat lucrurile dar drepturile fundamentale trebuie respectate daca nu dovedesc stiintific ca sunteți un pericol medico-sanitar pentru societate.
Ultima modificare: Luni, 28 Decembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Mulțumesc...mult...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea carantinarii CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Legea carantinarii. LEGEA nr. 136 din 18 iulie 2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic ... (vezi toată discuția)
Decizie carantinare Boroș Lorand Boroș Lorand Bună ziua la sosirea din germania intrînd în țară prin vamă un agent DSP a dispus arestul meu la domiciliu pe o perioada de 14 zile fapt ce calcă în ... (vezi toată discuția)
Familie cu recent pozitiv Adrian_Ilie_Argesanu Adrian_Ilie_Argesanu Suntem o familie cu patru membri, din care 2 am fost pozitivi in Decembrie, acum probabil vindecati, am inteles ca cei care au cazuri usoare pot iesi din casa ... (vezi toată discuția)