avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de împrumut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de împrumut

Bună ziua!
Pentru vânzarea unui teren, mi s-a propus în prealabil un cotract de împrumut ( cu plata înainte, integrală a terenului). Cât de corectă și sigură este această procedură? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: maria v , utilizator 17:55, 19 Ianuarie 2021
Intr-adevăr, am fost înștiințat că procedura ce urmează a fi făcută până la finalizarea contractului de vânzare - comparare, esye un contract de împrumut cu ipotecă imobiliară pe pământul meu. Adică îmi virează toți banii în cont , în condițiile de mai sus. Cât de corect este?
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deci pana la urma, rezulta ca imprumutati banii cu ipoteca pe teren. Daca e asa, sa nu faceti prostia asta, ca ramaneti ( prin executare silita pentru neplata "imprumutului" ) si fara teren si fara eventuale alte bunuri sau lichidități.
Nu exista niciun motiv plauzibil pt care va cere asta..
Nu exista niciun motiv pentru care sa semnati un contract de imprumut pt acea suma, dvs vindeți un teren si incasati un pret, nu impumutati bani si puneti ipoteca.
Daca puneti ipoteca, terenul ramane deocamdată al dvs, pana returnati imprumutul, deci nu are ce proiecte sa deruleze.
Poate ati inteles ceva gresit, ar trebui sa mergeti cu un avocat cand semnati.
Contractul de imprumut e una, de vanzare alta.
Ultima modificare: Luni, 11 Ianuarie 2021
gi-jane2, moderator
Mulțumesc mult pt. răspuns! Mi-ați fost de mare ajutor!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Riscul este al cumparatorului!
Eu am inteles asa: Cumparatorul achita contravaloarea terenului, dar nu vrea sa faca actele de vz-cump. Vrea ca banii achitati sa si-i recupereze printr-un proiect.
Deci dvs incasati, dar daca nu faceti nici un act, cumparatorul nu ramane cu nimic ( de aceea cumparatorul a propus emiterea unui ctr de imprumut; daca dvs nu mai recunoasteti ca ati incasat? Vrea sa va dea banii inainte ca sa nu piarda terenul, eu asa cred)
a doua varianat este sa asteptati pana se aproba proiectul, dar poate sa dureze si un an ( adica sa nu il vindeti la nimeni, sa nu luati banii de la el).
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai poate fi un artificiu pentru a desfasura tranzactia evitandu-i pe cei care au drept de preemptiune... Am pus ochii pe un teren agricol, m-am inteles cu proprietarul sa-l cumpar la un pret, dar au drept de preemptiune altii care pot accepta acel pret... Asa am imprumutat pe proprietar si am pus ipoteca pe teren, nu primesc banii inapoi, ma aleg cu terenul...
Ultima modificare: Joi, 14 Ianuarie 2021
DinuX, utilizator

Alte discuții în legătură

Propunere ciudată din partea notarului: împrumut garantat cu un teren pe care vreau să cumpăr, dar care n-are actele în ordine. ce părere aveți? tqgmc tqgmc Buna Ziua, Vreau sa cumpar un teren care este partial Intravilan/extravilan dar proprietarii nu au bani sa isi faca actele in ordine ( schita cadastrala, ... (vezi toată discuția)
Cum se aplica dreptul de preemptiune asupra unui teren ? vinti vinti Buna ziua, As dori sa va prezint urmatorul caz : un teren de 50 ha este mostenit de 13 mostenitori in diferite procente. Doi dintre mostenitori au decis sa-si ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina in rate prin act notarial remier remier Buna ziua, As vrea sa vand masina cumparata in 2008 cu bani prin imprumut la banca si mai am rate pana la sfarsitul lui 2013. Am primit o oferta de la ... (vezi toată discuția)