avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, nepotul meu a primit un proces verbal de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, nepotul meu a primit un proces verbal de contraventie ...

Buna ziua, nepotul meu a primit un proces verbal de contraventie in care se motiveaza faptul ca s-ar fi deplasat in ziua de 24.12.2020 in intervalul orar 00.00- 04.00 pe raza localitatii impreuna cu alti indivizi, fapt ce contravine legii 55/2020. De notificat faptul ca nepotul meu nu a fost impreuna cu acei indivizi specificati in procesul verbal si nici nu s-a intalnit cu agentul constatator in intervalul specificat de acesta. Procesul verbal a fost incheiat la sediul politiei pe data de 24.12. 2020 la ora 13.45, contravenientul nefiind de fata si nesemnand procesul verbal. Intrebarea mea este, se poate intocmi un proces verbal de contraventie in lipsa contravenientului si in lipsa unui martor care sa sustina cele afirmate de agentul constatator? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 14:26, 9 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, se poate.
Problema e alta, de unde apar datele de identificare ale nepotului dvs. in acel PV de contraventie ? Ma refer la nume, CNP, adresa.
In orice caz, orice PV de contraventie se poate contesta in instanta, mai ales, ca dupa cum spuneti dvs. ar avea cum dovedi faptul ca a fost in alta parte.
Pentru asta, angajati-va un avocat, sau studiati OG 2/2001 (pentru a gasi motive formale de a ataca acel PV de contraventie):
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta. Tudor galati Tudor galati Buna seara. Am circulat cu masina 5 saptamani fara sa-mi dau seama ca am rovinieta expirata. In acest timp am trecut prin fata camerelor de rovinieta de cel ... (vezi toată discuția)
Rubrica instiintare de plata incompleta mariusmarius7wd mariusmarius7wd Buna seara, Constituie un motiv de a contesta in instanta un procesul verbal de contraventie, faptul ca la instiintarea de plata este trecut doar numele ... (vezi toată discuția)
Proces verbal circulatie Brasoveanu Florin Brasoveanu Florin Bună seara,un proces vb fără adresa ,cnp,seria buletin a martorului se poate anula în instanță. Mi s-a luat permisul azi ora 8,pt un pieton,care a ... (vezi toată discuția)