avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Test pozitiv dupa 14 zile de izolare
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Test pozitiv dupa 14 zile de izolare

Buna ziua! Un membru al familiei a fost pozitiv, a stat 14 zile in carantina acasa, la iesire i s-a cerut test negativ pentru intoarcerea la munca, dar la retestare testul a iesit pozitiv, iar angajatorul nu doreste sa il primeasca la munca deoarece il considera prea bolnav. A luat legatura cu medicul de familie si i s-a comunicat faptul ca nu poate sa primeasca concediu medical deoarece a primit deja 14 zile si este sanatos, nemaiavand simptome.

Ce poate face dpdv legal? Este o situatie atipica, in care este prea blonav pentru a lucra dar prea sanatos pentru concediu medical. Ce poate face pentru a nu pierde venitul necesar traiului?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Ianuarie 2021
Adrian_Ilie_Argesanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 19:19, 19 Ianuarie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiecare boala are o perioada de evolutie. Din datele statistice de monitorizare a Covid-19 cercetatorii au ajuns la concluzia ca 99% dintre cei infectati nu mai sunt contagiosi dupa 14 zile de la testarea pozitiva (cam 97% nu mai sunt dupa 12 zile).

In perioada ciumei bubonice venetienii instituisera izolarea de "quaranta giorni" -40 de zile (de unde a venit si denumirea de carantina), perioada de evolutie a bolii se termina in 37 de zile.

Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2021
latka, moderator
Va citez un pasaj din Hotararea nr4 a CNSU ,,Art. 2 - (1) Sunt exceptate de la măsura carantinei aplicabilă persoanelor care sosesc în România din ţările/zonele de risc epidemiologic ridicat sau persoanelor contact direct ale unei persoane confirmate, acele persoane care au efectuat vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2 inclusiv cea de a 2-a doză şi pentru care au trecut cel puţin 10 zile de la administrarea celei de a 2-a doze până la data contactului direct sau până la data intrării în România." Un copil de clasa a IV-a, normal dezvoltat intelectual, putea scrie tampenia asta in doua-trei randuri, clar si concis. Aveti dreptate, nu e vorba de analfabetism functional, asta se trateaza, e vorba de ceva mai grav!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De fapt, dvs. nu ati urmarit la acest topic sa ajutati initiatorul sau, ci sa cautati noduri in papura, asa incit nu vad ce relevanta are textul postat anterior. Deschideti un topic separat, la ce sectiune doriti si distrati-va acolo.
Textul incriminat de dvs. (ca fiind "zamislit" de un analfabet functional) este urmatorul :

"Pacientul pozitiv nu mai trebuie retestat RT-PCR timp de 90 de zile de la vindecare, cu excepția persoanelor cu imunodepresii severe sau a celor care dezvoltă simptomatologie clar sugestivă. Dacă retestarea totuși se petrece, un rezultat pozitiv în perioada de 90 de zile de la vindecare nu poate fi considerat o nouă infecție, cu excepția persoanelor cu imunodepresii severe sau a celor care dezvoltă simptomatologie clar sugestivă. "

Aratati-ne varianta corecta si de ce nu l-ati inteles din prima. Eu il consider foarte clar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ,dupa ce ai pcr pozitiv ,ai stat 14 zile in carantina ... Andreea Alexandra T Andreea Alexandra T Buna ziua ,dupa ce ai pcr pozitiv ,ai stat 14 zile in carantina ,medicul de familie te declara vindecat si ai cerificat verde ca esti trecut prin boala,mai ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in cazul infectarii cu noul coronavirus, cand se poate ... Raluca Dana Raluca Dana Buna ziua! In cazul infectarii cu noul coronavirus, cand se poate intoarce cineva, legal, la munca? Poate reveni dupa 14 zile, chiar si cu test pozitiv? ... (vezi toată discuția)
Testul pozitiv din timpul izolării la domiciliu după 9 zile ... dritaS dritaS Testul pozitiv din timpul izolării la domiciliu după 9 zile prelungește izolarea la domiciliu încă 14 zile de la data testării?Va rog ! Care este ... (vezi toată discuția)