avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua. Am fost concediata începând cu data de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua. Am fost concediata începând cu data de 15.12.2020 ...

Bună ziua. Am fost concediata începând cu data de 15.12.2020 în baza art. 65, alin 1 din codul muncii, fără preavizul legal consemnat în CIM la 60 zile lucrătoare. Comunicarea concedierii i s-a făcut în 02.12.2020. Ca urmare am dat în judecata firma pentru concediere abuziva la tribunal și am depus documentele în data de 10.12.2020. Azi am primit prin posta o adresa prin care firma îmi comunica anularea deciziei de concediere și obligativitatea de a ma prezenta la munca în termen de 5 zile calendaristice. Plicul are stampila unui executor judecătoresc. Va rog să mă ajutați cu informatii: este legala o astfel de anulare a demisiei, am obligația sa ma întorc la serviciu, ce se întâmplă cu procesul pe care l-am intentat? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:33, 24 Februarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O puteti depune si la primul termen de judecata., cu o adresa de inaintare.
Am înțeles. Mulțumesc mult.
Bună ziua din nou.
Am găsit următoarea interpretare referitor la revocarea deciziei de concediere : "Într-o altă orientare[6] s-a apreciat că, potrivit art. 278 alin. (1) din Codul muncii, în completarea dispozițiilor acestui cod sunt aplicabile dispozițiile art. 1.324-1.326 din Codul civil doar în măsura în care nu se încalcă prevederile speciale din dreptul muncii. Decizia de revocare nu face parte din categoria actelor juridice civile cu caracter unilateral, ci este un act de dreptul muncii. Decizia de concediere poate fi revocată și ulterior comunicării acesteia către salariat și intrării în circuitul juridic civil, angajatorul având posibilitatea ca, urmare a unei sesizări sau din proprie inițiativă, să constate netemeinicia sau nelegalitatea unei concedieri și, drept consecință, să revină asupra acesteia și să o revoce, prin actul său unilateral simetric celui pe care îl desființează.

Revocarea poate interveni, conform acestei orientări, și după sesizarea instanței de judecată, în cursul judecății, până la soluționarea definitivă a procesului. Momentul-limită până la care poate fi revocată decizia de concediere este acela al pronunțării unei hotărâri judecătorești definitive în procesul având ca obiect contestația formulată împotriva deciziei de concediere, nu și ulterior, întrucât s-ar încălca principiul autorității de lucru judecat. Revocarea deciziei angajatorului va conduce, în cazul în care există un litigiu de muncă privind soluționarea contestației împotriva măsurii de desfacere a contractului de muncă, la încetarea judecății, contestația urmând să fie respinsă ca rămasă fără obiect. Actul de revocare este supus exigențelor de comunicare specifice deciziei de concediere."
Doresc sa va întreb dacă angajatorul poate folosi acest argument în instanta? Mulțumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In instanta se poate folosi cu succes doar Decizia nr. 18 din 13 iunie 2016, pronunțată în dosarul nr. 1362/1/2016,de catre ICCJ, completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept .... restul jurisprudentei nu are caracter de izvor de drept.
Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Foarte mult va mulțumesc. Înseamnă că am șanse bune de câștig.

Alte discuții în legătură

Decizie încetare cim disciplinar am o situatie mai complicată ... nicoleta_elena nicoleta_elena decizie încetare CIM disciplinar Am o situatie mai complicată cred Angajatorul a decis să îmi înceteze CIM disciplinar art.65 alin1 in luna decembrie ... (vezi toată discuția)
Tribunal competent - incetare cim zsorox zsorox Buna ziua, Am un prieten caruia i-a fost data o decizie de incetare a contractului individual de munca in perioada de proba. In decizie scrie ca contestatia ... (vezi toată discuția)