avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Executorie de drept. Cu drept de apel. Buna ziua! In ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Executorie de drept. Cu drept de apel. Buna ziua! In urma unui ...

Executorie de drept. Cu drept de apel.
Buna ziua!
In urma unui proces ce tine de custodia unui copil, s-a emis o hotarare executorie de drept prin care tatal poate lua copilul conform unui program. Mama copilului a facut apel la doua zile dupa hotarare. Dreptul de apel era in 5 zile.
Are voie tatal sa ia copilul la el acasa conform programului sau apelul blocheaza hotararea?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: vitalsmart , utilizator 19:59, 17 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
vi s-a tot răspuns: hotărârea este executorie deja, deci poate fi pusă în executare.
dacă mama refuză, apelați la un executor. procedura este prevăzută la are 909 și urm din Codul de procedură civilă (îl găsiți la o simplă căutare pe google.
Va multumesc!
Am primit tot felul de informatii contradictorii si nu am inteles. Aici am gasit intotdeauna cele mai bune si sigure informatii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Hotărârea este executorie de drept. Așadar, poate să fie executată. Nu contează faptul că s-a făcut sau nu apel.
Tatal a contactat un executor si acesta i-a explicat modalitatea de aplicare a hotararii. Pana la urma s-a rezolvat si tatal a reusit sa ia copilul. Mama s-a opus pana in ultimul minut dar a respectat hotararea. Aceasta a facut apel pentru ca tatal sa nu ia deloc copilul.
Problema esta ca judecatoria i-a dat castig de cauza mamei desi aceasta a fost neglijenta cu copilul. Tatal are mai multe dovezi prin care se observa solicitarea de a duce copilul la doctor iar mama refuza.
Comportamentul copilului era suspect si tatal banuia ca acesta are probleme de dezvoltare psihica. Mama si bunica copilului au facut mare scandal sa nu duca copilul la doctor (copilul are 3 ani). Dupa ce tatal a trecut in declaratiile de la tribunal ca mama refuza sa duca copilul la doctor aceasta s-a conformat.
A dus copilul la doctor si a fost descoperit cu retard. Cu toate acestea judecatoria i-a dat mamei custodia copilului.
De mentionat ca mama a fugit de la domiciliu in alt oras, aflat la 120km distanta de casa si a deschis proces acolo, tatal avand calitatea de parat.
Inainte de fuga acestia, tatal a avut o vizita din partea unei rude de-a mamei, ruda care specifica ca are influenta foarte mare chiar in orasul in care a fugit mama. Acea persoana are functie publica si ma intreb daca nu a intervenit in dosar.
Unde se poate reclama un posibil trafic de influenta?
De ce este suspecta decizia judecatoriei?
1. Domicilul copilului s-a stabilit in baza unui contract de inchiriere.
2. Bunica care are grija de copil este insotitor persoana cu nevoi speciale (strabunica copilului)
3. Sora mamei are doi copii minori (8 si 12 ani).
Aceasta sora apare si ea in dosar ca ajutor pentru cresterea copilului dar copii ei sunt surprinsi in mai multe poze in timp ce consuma alcool.
4. Mama a facut declaratii mincinoase ca este agresata de tatal copilului iar aceasta nu are dovezi. Nu are apeluri la politie, nu a citat vecini si nu are martori care sa fi auzit scandal sau sa o vada lovita. Tatal nu are nici macar o amenda de circulatie si nu este o fire violenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trafic de influenta? buna ziua! nu stiu la ce se poate incadra ... vitalsmart vitalsmart Trafic de influenta? Buna ziua! Nu stiu la ce se poate incadra urmatoarea situatie. Concubina, la sfatul mamei sale, fuge din apartmentul dun Bucuresti ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face când copilul nu mai vrea să vină acasă Bianca Bella baci Bianca Bella baci Am custodia copilului de 8ani și decand a venit mama lui din Italia anul acesta la influențat asupra mea, l-am lăsat la ea în vacanta de vara și când a ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor probleme cu terze persoane marafx marafx Buna ziua tuturor voi fi foarte succinta in prezentarea situatiei pentru a lasa spatiu oricarui tip de comentariu. 1. mama pleaca la munca afara. copilul ... (vezi toată discuția)