avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua!am probleme cu șefa mea. Mi a spus clar ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua!am probleme cu șefa mea. Mi a spus clar în față ...

Bună ziua!am probleme cu șefa mea. Mi a spus clar în față că nu mă suportă si mi a cerut să plec. Am refuzat deoarece mă intretin singură. Am avut discuții în urma diferențelor vizibile pe care ea mi le face de 2 ani și jumătate decand lucrez la ea. Este vorba despre o stație peco si ea e dealer. Am rugat-o frumos să mai echilibreze turele de noapte deoarece eu permanent am câte 2 ture in plus față de ceilalți colegi si de aici un adevărat război din partea ei.aseară am avut surpriza sa primesc un avertisment scris deoarece cu 3zile in urma a fost o eroare in sistem la carduri si s a produs o greșeală pe care mi a imputat o mie. Ideea e că atitudinea ei mă dezarmează complet. E limpede că nu mă suferă dar nu aș vrea să-mi pierd serviciul. Ce mă sfătuiți să fac?
Cel mai recent răspuns: inna72 , utilizator 15:54, 16 Ianuarie 2021
1. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

2. Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.

3. In speta, lasati-l pe angajator sa aiba initiativa incetarii c.i.m.,dupa care veti actiona in consecinta.
Mulțumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere din cauza ca refuz sa lucrez singura noaptea? myhapui myhapui Buna ziua,luna viitoare urmeaza sa ma intorc la serviciu din concediu de crestere copil.Lucrez la o statie peco unde se lucreaza si noaptea,pe tura de noapte ... (vezi toată discuția)
Impunere note interne alinushaali alinushaali buna seara, lucrez la o societate de cativa ani buni, se lucreaza in 2 ture, cu o gestiune destul de mare. ni s-a impus o nota interna prin care noi trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Obligat sa mi fac card pentru salariu ! androidu androidu Nu inteleg de ce angajatorul ma obliga sa mi faca card pentru salariu, atita timp cit nu este data o LEGE care sa oblige angajatul sa i se puna salariul pe ... (vezi toată discuția)