avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Escrocherie cu chiria ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Escrocherie cu chiria Tânără revenită dintr-un proiect european își găsește ...

Tânără revenită dintr-un proiect european își găsește ceva de lucru și vrea să închirieze o garsonieră. Un anunț online o duce duminică la o adresă, vede, acceptă și plătește chiria+garanția. Luni face o oră curățenie în cameră, urmând să revină cu instrumentele necesare pentru a continua. Marți este anunțată la serviciu că nu va mai lucra acolo, așa că telefonează proprietarului că nu se mai poate muta, firesc, fiindcă nu va avea deocamdată sursă de câștig. Acesta, apelând la intimidare, îi returnează cu greu în weekend garanția, oprind chipurile chiria, care reprezintă jumătate din salariul din luna lucrată. Este corect? Consider că este un abuz! Ce sfaturi îmi puteți da pentru situația aceasta? Ce e de făcut?
Ultima modificare: Joi, 28 Ianuarie 2021
salgeta, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacs ati apucat sa semnati un contract aceste aspecte ar fi trebuit să rezulte din clauzele contractuale.Daca nu ati semnat e discutabil..Orivum nu este vorba despre o înșelăciune ci de o neîntelegere care poste să ducă la un proces civil.Aveti dovafs achitării banilor,aveti.un contract semnat etc?.In functie de raspunsurile la aceste intrebari pot să apară eventuale variante.
Contractul există, dar... i l-a dat nesemnat! Banii au fost trimiși din cont în cont, deci ar fi o probă clară.
Chiar am nevoie de un sfat! Mulțumesc cui o poate face în mod serios!
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă aveați un contract încheiat ar fi trebuit să existe clauze care să prevadă o astfel de situație,denuntare unilaterală plata unor eventuale despăgubiri etc.Faptul ca nu aveti contract sau dacă aveați dar nu era clauze care să acopere această situație lasă la mica intelegere situatia. .In mod evident a fost ,,încurcat "de dvs pt faptul că ati hotărât să plecați,pe de altă parte păstrarea chiriei pt o lună este excesivă.Sau încercați să mai negociati sau ii trimiteți o notificare prin avocat în care îl amenintati cu un proces sau consultați un avocat pt a demara un eventual proces alte variante nu sunt.Fapta penală ar fi fost dacă va lua chiria pt un apartament care nu exista sau pe care nu era proprietar,atunci era vorba despre o înșelăciune.
Ultima modificare: Joi, 28 Ianuarie 2021
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
2 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumesc... Să înțeleg deci că ceea ce s-a întâmplat e, practic, permis! Mă apuc și eu... A premeditat, desigur, fiindcă i-a spus fetei să ”zică mersi” că mai primește și banii ăia de garanție, că ultimele 4-5 persoane nu au avut așa noroc... Practică asta, conștient că apelându-se la un avocat costurile urcă, demersul nu mai rentează la așa sumă modică, chiar dacă ea înseamnă două săptămâni de muncă pentru copilă... De negociere nu poate fi vorba cu o persoană care afișează o superioritate intimidantă, el care deține adevărul universal... În concluzie - cazul e echivalent cu jaful de case ori la drumul mare, doar că prin atitudine te domină dacă prin fire și educație nu ai obișnuința de a înfrunta astfel de situații. Sau de teamă. Ca și când i-ar fi dat banii de bună voie...
Ultima modificare: Vineri, 29 Ianuarie 2021
salgeta, utilizator

Alte discuții în legătură

Inchiriere garsoniera - ajutor anghelada anghelada Doresc sa inchiriez o garsoniera, modern mobilata si aranjata, cu utilitatia, acces internet, telefon, centrala etc... Intrebarile mele sunt: 1. atunci cand ... (vezi toată discuția)
Teapa cu inchirierea apartamentului(urgent) vladghizo vladghizo Buna ziua , am o nelamurire. Suntem 2 studente in cluj.Acum vreo 5 luni am semnat un contract de inchiriere cu un proprietar de apartament din cluj.contractul ... (vezi toată discuția)
Revocare contract inchiriere apartament, probleme cu comisionul agentiei ndrc_cris ndrc_cris Am inchiriat un apartament prin agentie imobiliara si am lasat garantia chiria pentru o luna de zile. La vizionare, am intrebat despre loc de parcare iar ... (vezi toată discuția)