avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Escrocherie cu chiria ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Escrocherie cu chiria Tânără revenită dintr-un proiect european își găsește ...

Tânără revenită dintr-un proiect european își găsește ceva de lucru și vrea să închirieze o garsonieră. Un anunț online o duce duminică la o adresă, vede, acceptă și plătește chiria+garanția. Luni face o oră curățenie în cameră, urmând să revină cu instrumentele necesare pentru a continua. Marți este anunțată la serviciu că nu va mai lucra acolo, așa că telefonează proprietarului că nu se mai poate muta, firesc, fiindcă nu va avea deocamdată sursă de câștig. Acesta, apelând la intimidare, îi returnează cu greu în weekend garanția, oprind chipurile chiria, care reprezintă jumătate din salariul din luna lucrată. Este corect? Consider că este un abuz! Ce sfaturi îmi puteți da pentru situația aceasta? Ce e de făcut?
Ultima modificare: Joi, 28 Ianuarie 2021
salgeta, utilizator
12 din 12 utilizatori consideră
acest răspuns util
cu tot respectul, nu omul ala a dat-o afara, omul a crezut ca a inchiriat, si-a retras anuntul etc.
ca paguba produsa e sub suma retinuta, e o problema ce se transeaza in sala de judecata.
daca fata crede ca are dreptate si i se cuvine toata suma, sa incerce un proces pt ca daca castiga, toata cheltuiala se va recupera.
daca mergi la hotel si platesti pt o saptamana , dar stai doar o zi, ca a intervenit ceva, nu cred ca hotelul mai da vreun ban inapoi si nu inseamna ca clientul e excrocat.
poate fetii i se cuvin toti banii, poate doar jumatate, poate nu... asta stabileste instanta cum intre parti nu exista intelegere.
Ultima modificare: Vineri, 29 Ianuarie 2021
gi-jane2, moderator
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, e o altă perspectivă... Dar contractul i l-a dat nesemnat.... Și nu se amintește nimic în acest sens acolo. Doar ”tu dă banii”. Omul onest din mine înțelege reținerea unei părți din sumă, dar nu tot pentru aproape nimic! Rămân cu o amărăciune adâncă, un proces înseamnă alți bani, uzură, stres și tiiimp...
Mulțumesc oricum...
Ultima modificare: Vineri, 29 Ianuarie 2021
salgeta, utilizator
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un contract de inchiriere inseamna un act juridic.Cind inchei un act juridic trebuie sa fi in cunostinta de cauza si sa intelegi ce semnezi si in ce conditii semnezi cu consecintele respective.Nu trimiti banii in contul celui care inchiriaza pina nu ai un act semnat si citit in prealabil.Daca nu esti sigur sau nu intelegi ceva consulti un avocat INAINTE a incheia acel act juridic.Daca e vorba de un contract asta presupune doua parti care se obliga la ceva si care au drepturi si obligatii reciproce.Ele trebuie cunoscute si intelese.Fiecare parte trebuie sa cunoasca exact la ce se obliga prin respectivul contract.Orice neintelegere se transeaza la instanta civila si da , asta insemna timp si bani fiindca trebuie sa plateasca si o taxa de timbru.Nu inteleg cum a platit pretul inchirierii daca contractul nu era semnat adica nu era incheiat actul juridic.La magazin da banii fara sa ia produsul resoectiv ?
1 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti-i o plangere la sectia de politie de care apartine locatia inchiriata.
Mentionati ca vi s-a dat contractul nesemnat (oare de ce, ca nu de cinstit ce este domnul).
Solicitati, ca act de bunavointa din partea dvs sa isi opreasca doar chiria pe zilele cat ati avut cheia in primire (1-2 zile sau cate au fost), iar restul banilor sa vi-i inapoieze.
Faceti-va rost de o dovada ca i-ati predat cheile pe care vi le-a dat: va intalniti cu el si il puneti sa semneze ca a primit cheia sau daca nu vrea, cel mai bine luati un martor cu dvs care sa vada efectiv cum ii predati cheia si ca nu vrea sa semneze de primire. Acel martor trebuie sa fie dispus sa depuna marturie pentru dvs, daca va fi cazul.
Cand ii predati, chemati-l sa mearga cu dvs in locuinta si sa constate ca totul e intreg si ca nu lipseste nomic.
Faceti poze in toate camerele, pentru a pastra dovezi ale acestui lucru.
Martorul sa fie prezent, sa VADA si sa memoreze tot ce se discuta.


Ultima modificare: Luni, 1 Februarie 2021
Gorj78, utilizator
1 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu sunteti lamurit ca traiti in anarhia din Romania, patria jafurilor unde dreptul nu are loc????

Alte discuții în legătură

Inchiriere garsoniera - ajutor anghelada anghelada Doresc sa inchiriez o garsoniera, modern mobilata si aranjata, cu utilitatia, acces internet, telefon, centrala etc... Intrebarile mele sunt: 1. atunci cand ... (vezi toată discuția)
Teapa cu inchirierea apartamentului(urgent) vladghizo vladghizo Buna ziua , am o nelamurire. Suntem 2 studente in cluj.Acum vreo 5 luni am semnat un contract de inchiriere cu un proprietar de apartament din cluj.contractul ... (vezi toată discuția)
Revocare contract inchiriere apartament, probleme cu comisionul agentiei ndrc_cris ndrc_cris Am inchiriat un apartament prin agentie imobiliara si am lasat garantia chiria pentru o luna de zile. La vizionare, am intrebat despre loc de parcare iar ... (vezi toată discuția)