avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlul de proprietate a locuintei - urgent
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlul de proprietate a locuintei - urgent

Am o problema foarte mare. Parintii mei detin o casa fara a avea acte de proprietate asupra ei. Casa respectiva a apartinut strabunicului care a avut 10 copii. Dupa decesul strabunicului in 1952 casa ia revenit bunicului meu dar fara a se dezbate mostenirea, ceilalti frati renuntind la orice pretentie dar fara a intocmi acte notariale. In 1964 decedeaza si bunicul meu casa raminind mamei mele care obtine din partea a 2 din cei 10 frati ai bunicului renuntari la mostenire autentificate prin notariat dar nu mai continua procedura de dezbatere a mostenirii.
In conditiile in care detinem aceasta casa din 1952 fara ca ceilalti mostenitori sa ridice pretentii asupra partii lor de mostenire cum ar trebui sa procedez in vederea obtinerii actului de proprietate.
Cel mai recent răspuns: 18misu57 , utilizator 03:48, 21 Septembrie 2007
daca sunt trecut pe titlul de proprietate ca primul titular al difunctului,iar cel de al doilea a decedat,figurez titular unic?ce obligatii am fata de copilul celui decedat si daca trebuie eu sa fac demersurile?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune de uzucapiune pufulete1988 pufulete1988 Buna ziua, va prezint urmatoarea problema : casa in care locuiesc a apartinut strabunicului meu si a sotiei sale, in urma morti a celor doi sa dezbatut o ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune locuinta nicolae_iliut nicolae_iliut Buna ziua, Va solicit sprijunul in rezolvarea urmatoarei probleme: Parintii mei locuiesc din 1967 in casa bunicilor lor ( strabunicii mei) decedati din 1966. ... (vezi toată discuția)
Pe numele cui se obtine titlul de proprietate dupa uzucapiune? izabela_25 izabela_25 Sunt unul dintre cei 3 mostenitori ai unui teren de 300m si o casa in bucuresti, care a apartinut bunicului, dar acesta are doar o chitanta de manadin 1949 cu ... (vezi toată discuția)