avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt însărcinată și despărțită , dacă Dumnezeu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt însărcinată și despărțită , dacă Dumnezeu ma ajuta ...

Sunt însărcinată și despărțită , dacă Dumnezeu ma ajuta sa duc sarcina pana la capăt și nu doresc sa trec in acte numele tatălui deoarece nu vrea sa depind de el pentru orice semnătura pot cere pensie alimentara ?
Cel mai recent răspuns: AnamariaA1 , utilizator 14:33, 4 Februarie 2021


AnamariaA1 a scris:



mitabiciclista a scris:

Nu poate sa aiba doar obligatii(plata pensie) si nici un drept cum va doriti dumneavoastra.

Am înțeles , mulțumesc pentru răspunsuri .

Mai am o nelămurire , dacă îl trec ca tata și el nu dorește , cum se procedează ?
Iau in calcul toate variantele sa văd care e mai buna!Multumesc!
nu puteti sa il treceti nicaieri daca nu doreste. Ce puteti face daca doriti, e sa il chemati in judecata pt ca instanta sa stabileasca paternitatea fata de el, deci in urma unui proces de stabilire a paternitatii va deveni tata.
In momentul de fata, dvs nu aveti nicio putere de decizie in privinta tatalui.
Tatal recunoaste copilul sau nu, DACA VREA.
Presupunand ca maine nasteti, daca nu prezentati o declaratie de recunoastere de la tata, pe certificatul de nastere al copilului, va fi trecuta linie.
Daca nu il recunoaste, puteti sa il actionati in judecata, veti face test ADN, se va derula procesul si daca instanta constata si decide ca domnul este tatal, va fi mentionat in certificatul de nastere al copilului.


Mulțumesc!
Ultima modificare: Joi, 4 Februarie 2021
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie exclusiva- trecuta pe certificatul de nastere doar mama Florina2020 Florina2020 Buna ziua! Mai pe scurt... Nu doresc sa trec tatăl pe certificatul de nastere al copilului, din diverse motive (lipsa de interes, amenințări, etc) De ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! as dori sa intreb in cazul unei sarcini obținute ... Anais79 Anais79 Buna ziua! As dori sa intreb in cazul unei sarcini obținute cu asistenta medicala de la centrul de fertilitate, cu material generic donat de un donator ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in urma fostei relatii, a rezultat un copil. care ... DancuM DancuM Buna ziua, in urma fostei relatii, a rezultat un copil. Care in certificat e trecut doar pe numele meu. La tata e linie. Eu rugand in mod repetat pe tata sa ... (vezi toată discuția)