avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am fost angajata într-un hotel cu funcția camerista ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am fost angajata într-un hotel cu funcția camerista din cauza ...

Am fost angajata într-un hotel cu funcția camerista din cauza stresului etc nu am mai rezistat stresului si miam dat demisia la zi neștiind ca angajatorul mia facut contract cu clauză in cazul in care plec sa lucrez 15 zile de preaviz. Eu nefiind atenta si neștiind ce înseamnă acest contract cu clauza nu am stat in acel preaviz. Într-un final ma dat in judecata înștiințării care mi-au fost trimise pe adresa din buletin eu fiind in divort aveam adresa fostului soț care nu mia spus de aceste înștiințări cand am aflat despre acestea era prea târziu am de plătit despăgubirii hotelului in valoare de 5700 . Am poprire pe cont in momentul de fata sunt in concediu creștere copil. Întrebarea mea este dacă se poate prescrie aceasta suma si dupa cat timp se prescrie și ce pot face? dupa ce incep munca imi vor popri salariul ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:10, 18 Februarie 2021
Suma se prescrie intr-o perioada de maxim 3 ani .... insa este greu de precizat , intrucat termenul poate fi intrerupt sau suspendat.

Dupa ce incepeti munca se va continua poprirea pe salariu.
Despăgubiri pentru ce? Se înțelege că din cauza faptului că n-ați efectuat preavizul, iar asta ar fi ilegal.
Ați urmat vreun curs de formare profesională plătit de firmă sau ce reprezintă acele despăgubiri? E o sumă foarte mare. totuși.
De ce ar fi ilegal?

Neefectuarea preavizului pe langa raspunderea disciplinara poate atrage si raspunderea patrimoniala.
Despăgubiri pentru ca hotelul a avut de suferit ăsta a fost răspunsul deoarece toate angajatele au plecat am rămas doar eu si încă o colega in tot hotelul de 40 camere, eu anunțând ca in felul acesta nu mai rezist. Doamna patroana hotelului ne ridica si de la pauza de masă ne incuia usa cu soluțiile de curățare cu motivul sa nu se fure si multe si multe altele de nesuportat am preferat sa plec dar ea a fost cu un picior înaintea mea făcând rău ma dat in judecata si cu cheltuieli de judecata cheltuielile executorul este aceasta suma

Cum pot afla daca se poate prescrie suma? Care sunt demersurile?
Ultima modificare: Duminică, 14 Februarie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cand a fost pronuntata hotararea respectiva?

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara danimaria99 danimaria99 din luna noiembrie fostul sot a dus la noul servici actlele necesare ptr a-mi livra firma respectiva banii dar nici in prezent nu am primit nimic mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Executare silita dupa aproximativ 6-7 ani doriana83 doriana83 Buna seara , va deranjez in legatura cu un subiect mai delicat . am avut niste credite de consum , adica achizitionare bunuri de la cetelem , si un credit la ... (vezi toată discuția)
Neînțelegere foști soți victornelea victornelea Bună ziua ! Am o problemă. Prietenei mele (viitoarea mea soție) încă îi vin acasă plicuri pe numele fostului soț, plicuri cu datorii de la bănci și ... (vezi toată discuția)