avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Aș dori să întreb, ce se întâmplă dacă tatăl ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Aș dori să întreb, ce se întâmplă dacă tatăl este denunțat ...

Aș dori să întreb, ce se întâmplă dacă tatăl este denunțat pentru a 4-a oară pentru "neplata pensiei alimentare"? Menționez că prima dată a fost denunțat pentru că timp de 3 luni în loc de 200euro plătea doar 150euro. A doua oară a fost denunțat când era în proces de scădere pensie și medical care nu i s-a plătit, părintele astfel în acea perioada nu avea niciun venit. A treia oară a fost denunțat pentru ca "doamna" a mers la politie cu sentința veche unde domnul era obligat sa plătească 200euro, iar conform noii sentințe care deja era valabila la acea vreme, dansul trebuia sa plătească 450lei. Practic instanta calculase ca timp de un an de la încheierea procesului, dansul nu mai avea nimic de plătit pentru ca în timpul procesului a achitat 2400euro pentru un an, iar acei bănuți la finalul procesului s-au luat în considerare cu 450lei/luna nu cu 200euro/lună.
Acum dansului ii mai vine un bebe și sunt foarte mari cheltuielile. Ideea este ca el achita în continuare pensia, doar ca 2 luni nu va fi capabil pentru ca soția nu va primi indemnizatie, urmând să-i primească pe urma și pentru lunile în care nu a primit. Întrebarea este, ce se întâmplă dacă în aceste 2 luni fosta face încă un denunț pentru "neplata" pensiei? Dânsul poate sa piardă custodia copilului? Va primi amendă sau va fi trimis la închisoare?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:14, 15 Februarie 2021
Ar trebui sa studieze un avocat toate actele ca sa va poata da lămuriri.
Tatal este obligat sa plătească pensia copilului.
Legea nu îl ajuta ca nu poate din varii motive dar cazul trebuie studiat de avocat pentru a se vedea exact.
Nu patiti nimic stati linistit,mai ales daca platiti ulterior iar motivele pt care nu platiti sunt întemeiate.
Procurorii nu iau in seama motivele intemeiate decat ca circumstante atenuante ceea ce inseamna ca exista riscul de a se ajunge la o condamnare penala dar cu un cuantum de pedeapsa mai redus.
In caz de imposibilitate de plata ar putea fi exonerat de raspunderea penala dar acest lucru deja necesita o analiza foarte aprofundata a cazului.
Exista diferente intre notiunea de motive intemeiate si notiunea de imposibilitate de plata.

O plata ulterioara ar presupune absolut toata obligatia de plata si nu doar transe incomplete din pensie, ar mai fi bine sa intelegeti.

Pot exista variante juridice care sa ajute persoana acuzata dar trebuie analizate de avocati in concret si nu in mod generic pentru ca procurorii si judecatorii analizeaza cazul in concret si nu pe baza de generalitati.
Ultima modificare: Luni, 15 Februarie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere a minorului cand tatal este plecat in suedia ioana79 ioana79 Buna ziua ,pentru inceput vreau sa va spun ca sunt dezamagita de ceea ce pot unii avocati din cluj sa faca.In urma cu aproximativ o luna si jumatate am angajat ... (vezi toată discuția)
Tata plecat in suedia a uitat de plata pensiei de intretinere a copilului ioana79 ioana79 Vreu sa stiu ce trebuie sa fac pentru obtine de la fostul meu sot plata de intretinere pentru copil deoarece el este plecat de mai mult timp in suedia si nu ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara minor neincasata joannamc joannamc Buna seara. As dori sa ma lamuriti intr-o problema. De 10 luni, tatal plateste pensia alimentara pentru minorull sau, mamei acestuia prin mandat postal., la ... (vezi toată discuția)