avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program vizitare minor

Buna ziua, situatia sta in felul urmator: am stat in concubinaj cu tatal minorului pana ce acesta a implinit 1 an, dupa care tatal a demisionat de la servici si a plecat in alta tara (spunand ca ii e f dificil sa stea sa auda noptile cum plange copilul si sa aibe somnul fragmentat). A mai revenit in tara cateva luni in jurul varstei de 2 ani, in 2018,cand am fost si in excursie impreuna de dragul minorului, lucru terminat cu violenta din partea lui asupra mea, in prezenta martorului si a copilului, Eu am facut plangere penala. A plecat din tara in august 2018 , eu tinanad legatura cu el in sensul ca am trimis poze, filme cu minorul, de cele mai multe ori la initiativa mea, in momentul cand am pierdut nr lui, el a intrebat de copil de abia la cateva luni bune dupa aceea....Acum, cand copilul face 5 ani, deschide actiune in instanta tatal, alaturi de bunic si de concubina bunicului, persoane cu care am mai tinut legatura si l-au mai vazut pe minor tot acest timp, locuind in acelasi oras, dar fara vreo implicare efectiva a lor in cresterea minorului ( dna nici nu este ruda de sange). Tatal nu a avut vreo contributie financiara in cresterea lui de cand a plecat, singurul domiciliu cunoscut de copil este al meu, apartamentul meu. Dupa ce a zburdat prin excursii si si-a trait viata, intrucat ii era greu sa schimbe scutece, sa ii pregateasca biberon si alte actiuni similare, ce sanse are el sa primeaasca program de vizitare minor cat mai indelungat? Dar celelalte persoane, bunicul cu boala Parkinson, cu pierderi de memorie, si dementa Parkinson, si dna concubina? Mentionez ca minorul ii spune tatalui pe numele mic, stiindu-l din poze. Minorul nu a stat nici o noapte sau zi la domiciliul bunicului fara mine, consider ca ar fi stresant pentru el sa stea cu persoane cvasistraine lui fara mine, In plus, cu problemele de sanatate ale bunicului de sanatate mentala, la varsta de 76 ani, nu stiu cata incredere as avea sa i-l incredintez. Bunicul nu pleaca la drum niciodata fara concubina, tocmai ca mai are derapaje. Ce atitudine sa adopt ca acest drept de vizitare sa fie exercitat in prezenta mea? Bunicul si concubina nu au facut nimic pt cresterea copilului, nu au pregatit vreodata masa pt el sau sa schimbe vreun pampers. Implicare afectiva a minorului nu exista cu nici una din aceste persoane. Nu sunt impotriva sa isi cunoasca tatal, dar actiunea bunicului si a concubinei mi se pare ciudata, mai ales ca amiabil, l-au vazut ! Mentionez ca situatia mea financiara este net superioara lor, sper ca acest demers sa nu urmareasca si altceva...
Ultima modificare: Marți, 23 Februarie 2021
Anastasia gar, utilizator
Cel mai recent răspuns: Anastasia gar , utilizator 20:59, 23 Februarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din moment ce este deschis proces pe rolul instantei trebuie sa depuneti atat intampinare cat si cerere reconventionala pentru a va apăra fata de pretentiile tatalui si a le bunicilor.
Cum nu exista o hotărâre privitoare la copil este indicat sa rezolvati in cadrul acestui proces si problema referitoare la stabilirea pe cale legala a domiciliului copilului la dvs precum și exercitarea autoritatii parintesti si pensia de intretinere.
Alegeți un avocat, ii transmiteți cererea tatalui si depuneti cat mai urgent apararea, având la dispoziție un termen scurt, în caz contrar fiind decazuta din acest drept.
Modificarea cererii din partea tatălui poate avea loc pana la primul termen de judecata stabilit astfel că această acțiune poate degenera oricand in altceva, motiv pentru care este indicat sa aveti un avocat încă de la început ci nu pe parcursul procesului.
Ultima modificare: Marți, 23 Februarie 2021
Avocat Neagu Elena, Avocat
In ce ar putea degenera?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vizita minor Anairam94 Anairam94 La vizita minorei s-a sesizat ca mama este plecata în străinătate , iar minora este în grija părinților concubinului mamei. Este normal ? Nu s-a stabilit ... (vezi toată discuția)
Problema-copilul? kitybaby kitybaby dupa divort copilul a fost incredintat mamei cu drept de vizitare a tatalui... dupa o perioada mam a refuzat sa mai lase copilul sa-si vadal tatal... in ... (vezi toată discuția)
Posibilitate ca fostul soț sa-mi ia copilul Mitranelena85 Mitranelena85 Buna ziua In urma cu 8 luni s.a finalizat căsătoria cu fostul soț la tribunal din care a rezultat un copil in vârstă acum de cinci ani. Eu am abandonat ... (vezi toată discuția)