avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... pt a acorda deducere personala unei femei de serviciu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

pt a acorda deducere personala unei femei de serviciu cu ctr.de ...

pt a acorda deducere personala unei femei de serviciu cu ctr.de munca parttime 2 ore/zi, cu un salariu brut de 577 lei, asociatia trebuie sa-i ceara o declaratie prin care aceasta sa dovedeasca faptul ca nu mai are si alt salariu in alt loc de munca?
Cel mai recent răspuns: schumacher , utilizator 09:45, 7 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intr-adevar, va trebui sa depuna o declaratie ca are functia de baza la asociatie.

Persoanele fizice prevăzute la art. 59 alin. (1) lit. a) și alin. (2) C.fisc. au dreptul la deducerea din venitul net lunar din salarii a unei sume sub formă de deducere personală, acordată pentru fiecare lună a perioadei impozabile numai pentru veniturile din salarii la locul unde se află funcția de bază.

Pentru stabilirea deducerii personale la care are dreptul, contribuabilul va depune la plătitorul de venituri din salarii o declarație pe propria răspundere, care trebuie să cuprindă următoarele informații:
a) datele de identificare a contribuabilului care realizează venituri din salarii (numele și prenumele, domiciliul, codul numeric personal);
b) datele de identificare a fiecărei persoane aflate în întreținere (numele și prenumele, codul numeric personal).
În ceea ce privește copiii aflați în întreținere care nu sunt minori, la această declarație contribuabilul care realizează venituri din salarii va anexa și adeverința de la plătitorul de venituri din salarii a celuilalt soț sau declarația pe propria răspundere a acestuia că nu beneficiază de deducere personală pentru acel copil.
Multumesc mult. Femeia de serviciu mi-a spus ca mai lucreaza si in alta parte. In acest caz, in declaratia pe care o va da trebuie sa mentioneze neaparat si numele angajatorului unde are functia de baza? Trebuie sa aduca si dovada de la acel angajator sau e suficienta doat declaratia?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deduceri salarialept intretinere copil adria_bd adria_bd Buna ziua, As dori sa stiu cum trebuie sa procedez pentru a obtine deducerea salariala pentru intretinerea unui copil. Mentionez ca lucrez in invatamant si ... (vezi toată discuția)
Persoana in intretinere AnastasiuLaura AnastasiuLaura Va rog sa imi spuneti daca pot declara la serviciu pe sotul meu ca persoana in intretinere intrucat nu mai are serviciu de 2 ani si nu are absolut nici un ... (vezi toată discuția)
Declaratie - pentru deducere salariat oanaportar oanaportar Bună ziua ! Astăzi contabilul șef a dat salariaților un formular spre completare pentru stabilirea deducerilor personale. Toți salariații sunt ... (vezi toată discuția)