avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, Eu locuiesc in strainatate cu soțul și ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, Eu locuiesc in strainatate cu soțul și fetița noastră ...

Buna ziua,

Eu locuiesc in strainatate cu soțul și fetița noastră de 6 ani! Având in vedere ca relația cu soțul nu este una buna vreau sa ma întorc in România cu fetița anul acesta! Am reușit sa adun pentru ea o suma de banii și vreau sa mai împrumut de la cineva de aici din străinătate o suma de aproximativ 30.000 euro care sa o adaug la suma pe care mai am și săi cumpăr fetiței un ap in ro cu scopul ca, atunci când va fii majora sa îl poată vinde sa își continue studiile sau sa locuiască in el!
Întrebarea mea este : in viitor cel mai probabil voi fi nevoita sa divortez de soțul meu , am vreo șansa legală sa ii cumpăr eu acum acel apartament și sa nu trebuiască sa îl împart cu soțul meu ( deci el sa nu aibă nici o pretenție financiară din ap.) Din cate știu pe numele fetiței nu îl pot trece la aceasta vârsta !

Țin sa Menționez ca suma adunata pana acum este adunata exclusiv de mine in contul fetiței și a fost făcută din transfer bancar din contul meu spre contul fetiței aici in străinătate și suma pe care vreau sa o împrumut este de la o familie pe care eu personal o ajut , soțul nu are nici o tangenta cu ei ! Eu va trebui sa le înapoiez lunar suma de aproximativ 250e pana termin de înapoiat cei 30.000 euro ( suma pe care ma gândesc ca o voi lua din închirierea imobilului)

Va mulțumesc anticipat
Orice bun cumpărați, căsătorită fiind, este bun comun cu soțul 59/50% .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fetita e prea mica ca sa o improprietariti direct sau indirect. Nu veti mai putea dispune de bun daca va fi nevoie, dvs vreti sa il si inchiriati, o sa va loviti de tot felui de probleme.
Ori divortati si va luati casa, ori va schimbati regimul matrimonial si va luati casa, ori va doneaza parintii banii si va luati casa, ori cumpara parintii casa si v-o doneaza.
Dar decat sa platiti actele de mai multe ori, divortati si va luati casa.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Martie 2021
gi-jane2, moderator
O intrebare: la partaj nu se impart si banii stransi de sotie in contul fetitei?
Recomand regimul matrimonial de separare de bunuri daca sotul accepta. Nici nu e costisitor. Eu astfel am cumparat un apartament cam in aceeasi situatie cu a dvs. Insa fiind casatoriti, sotul ar mosteni 25% din bunuri. Aici sper sa ma insel.
Aici sper sa ma insel.

nu va inselati , dreptul de mostenire nu are legatura cu contrubutia, fiind bunul dvs propriu, daca dvs veti deceda inaintea lui, el mosteneste 1/4 in concurs cu copilul. Sigur, ar putea renunta la mostenire si astfel doar copilul va mosteneste, dar nu poate fi obligat. Rezerva sotului ca mostenitor, ar fi de jumatate din cat ar mosteni legal, deci ati putea face un testament si rezolvati si problema asta. Daca aveti numai casa in proprietate, rezerva lui ar fi de 1/8.
Ultima modificare: Marți, 9 Martie 2021
gi-jane2, moderator
Buna ziua,

Bunurile dobandite prin donatie sunt proprii.

Aveti in vedere si posibilitatea de a achizitiona bunul dupa desfacerea casatoriei prin divort.

Copiii, de principiu, nu pot achizitiona bunuri , cata vreme nu realizeaza venituri.

In ipoteza in care survine decesul dvs . inaintea sotului, acesta va avea calitatea de mostenitor.

Cotele -parti din dreptul de proprietate sunt urmatoarele :

1/ 4 -dumneavoastra, in calitate de sot supravietuitor.

3/ 4 -copilul.

Aceste cote -parti sunt stabilite retinand calitatea de bun propriu ce ar fi cuprins in masa succesorala.

Ultima modificare: Vineri, 12 Martie 2021
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenire Alexa1717 Alexa1717 Buna ziua , părinții mei vor sa cumpere un apartament si să-l treacă pe numele meu si al sotului. Soțul meu mai are 2 copii din fosta relație ( nu au ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil - misu.teracota misu.teracota sunt casatorita si am 1 copil minor prescolar in prezent locuim singuri (eu,sotul si copilul) in apartamentul socrilor care sunt coproprieteri, apartamentul ... (vezi toată discuția)
As dori sa cumpar o casa , cum procedez ca sa nu fie considerata bun comun? marinhelga marinhelga buna ziua doresc sa cumpar o casa la tara,dar banii sint in totalitate ai mei, cum procedez ca aceasta casa sa nu fie considerata bun comun, trebuie s ... (vezi toată discuția)