avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara! Ma interesează referitor la o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara! Ma interesează referitor la o succesiune, cum se ...

Bună seara! Ma interesează referitor la o succesiune, cum se modifica tariful odată cu trecerea timpului. Speta : în august se împlinesc 2 ani de la deces. Sunt unic moștenitor, e vorba de doua apartamente. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:01, 6 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
veti plati in plus impozit de 1% din valoarea bunurilor mostenite.
Asta dacă încep succesiunea pana se împlinesc 2 ani ? Sau și după 2 ani va fi aceeași regula ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă procedura succesorala este finalizată în termen de 2 ani de la deces (adică dacă obțineți un certificat de moștenitor sau o hotărâre judecătorească definitivă), sunteti scutit de plata impozitului de 1%.
Dacă ați început procedura succesorala, dar aceasta nu a fost finalizată si intre timp s-a împlinit termenul de 2 ani de la deces, veti plati impozitul de 1%.
Pe scurt: începeți cât de curând procedura succesorala. Nu așteptați sfârșitul lui iulie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Martie 2021
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de succesiune - 1 singur mostenitor buna ziua, va rog sa ... Catalinavoinea11 Catalinavoinea11 TAXA DE SUCCESIUNE - 1 SINGUR MOSTENITOR Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea informatie : in cat timp trebuie facuta taxa de succesiune, avand ... (vezi toată discuția)
Succesiune.1decembrie 2018 tatal meu a decedat si dupa cca 5 luni am initiat ... ele-ion ele-ion 1Decembrie 2018 tatal meu a decedat si dupa cca 5 luni am initiat procedura de succesiune la un birou de notariat respectiv eu prin procura de la mama. Mama ... (vezi toată discuția)
care este ultima zi in care pot depune actele pentru ... CAMGZN CAMGZN Buna ziua! Care este ultima zi in care pot depune actele pentru succesiune, daca pe 1 iulie 2023 se fac doi ani de la deces? Multumesc! (vezi toată discuția)