avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inundatie vecin.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inundatie vecin.

Buna ziua. Am probleme cu vecinii de deasupra care au scos cada si facand baie direct pe gresie ma inunda. I-am anuntat in luna iunie, abia in octombrie au scos gresia, au dat cu silicon de piscina doar pe pardoseala, fara sa urce pe pereti. Apoi am renovat noi baia complet pe banii nostrii, Nu am avut pretentii la nimic. In decembrie i-am anuntat ca iar se uda tavanul, Pana acum in luna martie nu au facut nimic. Mi-au spus "drum bun". Mentionez ca pe peretele din sufragerie care usor incepe sa se ude, am priza si aerul conditionat, existand la un moment dat ris de scurt circuit si incendiu. La ce foruri ma pot adresa deoarece paguba se mareste de la o luna la alta, Exista riscul de a patrunde apa si acolo unde este curent si avand in vedere ca aceasta situatie persista de 8 ani, din cate am inteles de la fostii propietari, este posibil ca pe langa problemele vizibile (exfolierea tencuielii si a vopselei), apa infiltrata poate avea ca efect si corodarea armaturilor din planseu, grinzi si stalpi. Caror foruri ma pot adresa ptr rezolvarea acestei situatii si conform caror legi. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:58, 7 Martie 2021
Anuntati in scris asociatia de proprietari si administratorul depsre faptul ca vecinul va inunda, Stabiliti cu acestia o data cand vor veni la fata locului si anuntati-l despre aceasta, tot in scris, si pe vecin, Intocmiti un proces verbal la fata locului, pe care sa il semneze administratorul si reprezentantii asociatiei si, daca este de acord, si vecinul. Calculati valoarea reparatiilor ( sunt firme de constructii care afiseaza tarifele pe internet) sau, mai bine, chemati o firma sa va faca o oferta in scris, pe categorii de lucrari. Apoi trimiteti o notificare vecinului care sa contina doua modalitati de reparare a prejudiciului: fie efectueaza dansul lucrarile, fie Dvs., insa pe cheltuiala sa. Daca nu este de acord, actionati-l in judecata, dar dupa ce executati lucrarile, pe baza de deviz , factura si chitanta. Pare complicat, dar nu este. Succes!
Buna seara. De 3 zile facem acest lucru. noi, presdinta asociatiei, seful de scara impreuna cu cate un instalator (in fiecare zi) mergem la dumnealor in apartament si la noi. Toata lumea le spune ca nu poate fi de la conducta de caldura din sufragerie, ci doar de la baia neizolata corespunzator. Raspunsul este acelasi, nu vor sa faca santier in baie. Urmeaza ca instalatorii sa ne dea si o hartie scrisa, cei de la asociatie sa faca un proces de constatare si...... ce facem cu apa pana se rezolva in tribunal?
Daca inundatia este f. serioasa, atunci presedinta poate anunta politia, se intra la dansii in apartament in prezenta politiei cu un instalator si se inchide apa. Se face proces verbal.
Fiind vorba despre parte individuala asociatia d eproprietari nu s epoate implica in solutionare
Notificati oficial vecinul cu obligatia respectarii dispozitiilor in vigoare si asigurarea starii tehnice a partii individuale a instalatiei pe propria cheltuiala-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuirlilor aferente solutionarii in instanta
buna ziua. va multumesc pentru raspuns, dar va rog frumos invatati-ma cum pot notifica oficial vecinii, care imi ureaza doar "drum bun". mentionez ca desi eu am cumparat apartamentul doar de un an, am dovada scrisa de la propietara apartamentului de desupra ca aceasta situatie dureaza de fapt de 8 ani si de aceea ei nu vor sa o rezolve." dumneavoastra aveti probleme doar de un an, noi avem aceasta problema de 8 ani". ma gandesc ca in acest cotext poate fi afectata si structura de rezistenta, prin infiltrarea zilnica a apei de la dus si risc de incendiu caci pe peretele comun cu baie la noi exista aparatul de aer conditionat si o priza. Va multumesc anticipat si va urez o zi cu spor

Alte discuții în legătură

Asigurare locuintei la omniasig claudia_petre87 claudia_petre87 Buna ziua, Am o asigurare AM Plus incheiata la Omniasig. Am platit din 2010 pana in prezent si la sfarsitul anului 2014 am avut o dauna. Desi locuiesc la ... (vezi toată discuția)
Asigurare imobil trust.2003 trust.2003 Am incheiat in luna nov 2010 o polita de asigurare la o soc de asigurari(nu dau numele ). La o luna distanta observ ca podeau baii este inundata atat si ... (vezi toată discuția)
Inundatie tevi comune neod neod cum se procedeaza in cazul in care un perete vertical este inundat de mai mult timp, iar sesizarea verbala, scrisa cat si poze cu acest perete au fost ... (vezi toată discuția)