avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intrebare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intrebare

Din Iulie 2007 sunt incadrat ca personal contractual in cadrul unei primarii .Din Martie 2008 in urma unei hotarari a cons.local s-au retras toate sporurile ba chiar am lucrat cu jumatate de norma pina in septembrie, la momentul acesta salariul de incadrare este de 613 lei, iar in urma hot.guvernului de a opri si cele 4 zile momentan salariul meu ajunge la 422 .Intrebarea mea este beneficiez de legea salarizarii unice incepind cu 1 Ianuarie 2010? si la cit sar ridica salariul meu conform acestei legi?Mentionez ca nu am nici o vechime in munca si lucrez zilnic la calculator dar nu beneficiez de nici un spor.
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 16:58, 10 Ianuarie 2010
de la 1 ianuarie 2010 veti beneficia de spor de calculator este in procent de 15%, dar trebuie sa faceti o cerere pentru asta, ca altfel nimeni nu o sa va dea din proprie initiativa
monimiron a scris:

de la 1 ianuarie 2010 veti beneficia de spor de calculator este in procent de 15%, dar trebuie sa faceti o cerere pentru asta, ca altfel nimeni nu o sa va dea din proprie initiativa

Acordarea unor sporuri nu se poate face individual , ele trebuie sa fie prevazute intr-un act normativ ....iar, de la 01.01.2010, Suma sporurilor si indemnizatiilor individuale nu va depasi 30% din salariul de baza, solda functiei de baza sau indemnizatia lunara de incadrare.
Eu am avut, in 2008 pina in martie, spor de calculator dar ,a disparut ca si celelalte sporuri,ma intereseaza sa aflu daca avind salariul mic beneficiez incepind din inauarie 2010 de legea salarizarii unice.:(
Va multumesc .
consultati articolul care face referire la ce va intereseaza www.avocatnet.ro/content/art...
Sporul de clalculator se poate da si in cazul mediului privat?

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Se aplica sau nu legea 330/2009 de la 1 ianuarie? bora_alexx bora_alexx ce credeti se aplica sau nu legea salarizarii unice de la 1 ianuarie? chiar daca aceasta a fost promulgata si nu are efect retroactiv ne poate afecta in un fel ... (vezi toată discuția)
Legea salarizarii unitare ionutz_vali1983 ionutz_vali1983 As dori sa stiu cand intra practic in vigoare legea salarizarii unitare si de cand se vor plati salariile conform acestei legi?? Va multumesc!! (vezi toată discuția)
Schimbare loc de munca asmed asmed Buna seara!Am o nelamurire in legatura cu salariul meu actual.Mi-am schimbat locul de munca in urma cu un an.La noul loc s-a mentinut salariul pe care l-am ... (vezi toată discuția)