avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cum pot oferi garantie ca nu mai dau in judecata ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cum pot oferi garantie ca nu mai dau in judecata asociatul?

La multi ani!

Am anuntat asociatul ca il dau in judecata pt neregulile din firma si acesta s-a oferit sa ajungem la o intelegere, dar ce garantie are ca nu il voi da apoi in judecata?
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 15:56, 4 Ianuarie 2010
Niciuna daca acest asociat nu solicita incheierea unui inscris in care sa se consemneze, sub forma tranzactionala, conditiile ce trebuiesc indeplinite pentru evitarea unei actiuni in instanta si a modului de solutionare necontencioasa a problemelor.
:) Depinde de intelegerea (continutul acestei intelegeri daca se va concretiza intr-un inscris) pe care o veti face cu acesta...poate nu o sa mai fie cazul sa il dati in judecata, si mai depinde si de motivul pentru care doreati/doriti sa il dati in judecata...

Daca neregulile sunt serioase si ar putea atrage si raspunderea dvs., atunci poate ar trebui sa va mai ganditi daca promovati sau nu o actiune (de orice natura ar fi ea - civila/penala/cesiune actiuni etc.).

Consultati un specialist in domeniu, expuneti in mod concret neregulile, si veti afla cum trebuie sa procedati in continuare. Veti cunoaste avantajele/dezavantajele (riscurile) promovarii unei actiuni in instanta, raportate la situatia exacta in care se afla firma dvs.

Am inteles.
Acest inscris in care eu declar ca nu il voi da niciodata in judecata se incheie prin notar sau avocat ?
Acest inscris poate fi incheiat oriunde (notarul trebuie sa mai si accepte autentificarea unei astfel de declaratii...iar un avocat va da "dare de data certa inscrisului").

Ar fi bine sa verificati daca nu cumva asociatul dvs. va impune o sanctiune pecuniara (sau de alta natura) in situatia nerespectarii respectivei obligatii.

Imi pare destul de ciudata o astfel de "declaratie unilaterala"...dar dvs. cunoasteti cel mai bine amanuntele "problemei".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort mickey_mouse mickey_mouse pentru cei trecuti prin asa ceva....cat ma va duce cheltuielile de judecata,avocat etc pentru a inainta si a finaliza divortul???? (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare persi persi Buna ziua! Vrem sa cumparam un apartament cu avans de 27.000 eur si restul in rate lunare pe o perioada de 10 ani. pretul apartamentului este de 42.000 eur in ... (vezi toată discuția)
Drept civil nica04 nica04 Buna ziua ! Sunt studenta, anul II ,facultatea de drept .Am o speta de rezolvat la drept civil si nu ma descurc. Orice raspuns este ... (vezi toată discuția)