avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Cum pot ajunge procuror criminalist?
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Cum pot ajunge procuror criminalist?

Buna seara.Sunt eleva in clasa a 12-a la liceu si as vrea sa ajung procuror criminalist, insa am mai multe intrebari fara raspuns cu privire la ce ar trebui sa fac pentru a ajunge acolo.As vrea in primul rand sa stiu daca se poate asista la un proces in care o persoana este judecata pentru crima?In al doilea rand as dori sa stiu in ce situatie as putea asista la o autopsie?(inainte de facultate)(Asta ca sa vad daca am stomacu destul de tare, sau daca nu sunt prea sensibila pentru meseria asta). Si ce e cel mai important de stiut e ce ar trebui sa fac dupa ce as termina dreptul?Vreau sa stiu toate astea pentru ca trebuia sa decid daca am aptitudinile necesare pentru aceasta profesie.Va multumesc anticipat. ..
Ultima modificare: Marți, 5 Ianuarie 2010
Ruxandra17, utilizator
Cel mai recent răspuns: bobocell , utilizator 18:41, 16 Octombrie 2012
Incearca sa iei legatura cu cineva de la medicina legala. :) Daca vrei, iti pot trimite niste poze de la niste autopsii la care am asistat ...ca sa ai idee. ( in id-ul tau). ;)
pai am vazut inregistrari video cu autopsii, dar ma gandesc ca e altceva cand vezi pe viu....nu prea am la cine sa apelez de la medicina legala...dar poate ca fac eu cumva si reusesc...:D


Mai am o intrebare....e adevarat ca iti trebuie bani multi ca iti iei licenta in drept..?
Nu iti trebuie bani decat pentru a achita taxa de licenta. Nu stiu unde ai auzit asa ceva, eu nu cred ca se practica acest gen de aranjamente.
Totusi, e bine sa inveti temeinic sa iei examenul de licenta , altfel, cum ar veni, mai ales daca te vei inscrie la o facultate particulara , vei da banii degeaba. Trebuie sa pleci cu un bagaj de cunostinte consistent din facultate , urmand ca ulterior sa ti le completezi . :)
Deci ceea ce stiu sigur e ca nu ma vad lucrand in alta parte decat in justitie pentru ca nu suport nedreptatea si am ales criminalistica pentru ca ma fascineaza investigatiile pe care le necesita aceasta ramura.Tatal meu a murit in martie anul trecut, iar visul lui cu privire la mine era sa obtin o bursa in strainatate.Dumnezeu mi-a deschis o usa si as putea sa plec in Anglia sa studiez acolo psihologie-criminalistica, insa mi-este foarte greu sa renunt la familie si la prieteni si nu stiu daca o sa imi placa cu adevarat.Asta vreau sa aflu.Poate ca sunt atrasa de misterul in care sunt invaluite crimele,iar atunci cand voi ajunge acolo sa nu-mi mai placa...Indiferent daca decid sa raman in Romania sau nu, nu as vrea sa incep o facultate si sa nu o termin pentru ca nu imi place si nici sa o fac cu scarba...Va rog sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu aceasta problema.Cum as putea cel mai bine sa imi dau seama daca sunt facuta pentru asta sau nu?


Va multumesc
La fel ca tine si eu (si cativa colegi de-ai mei )asta imi doream de la inceputul facultatii : procuror criminalist.Intre timp (sunt anul IV acum ) a ramas doar procuror :D.Cand vei face "cunostinta" cu domnul Cod de procedura penala si mai ales cu realitatea inconjuratoare ti se vor limpezi apele.Daca esti la fel de entuziasta si incantata cum eram eu la inceput cred ca stiu ce vrei,si drept urmare iti recomand "criminalist" atat.Vei descoperi ca cei de la politia judiciara fac in mare parte ceea ce se numeste "cercetare la fata locului",procurorul de cele mai multe ori e prezent cand se cere sau cand doreste dumnealui.Chiar si la infractiunile de omor,grave etc la care urmarirea penala trebuie sa fie in mod obligatoriu efectuata de procuror,in practica de cele mai multe ori acesta deleaga organul de cercetare penala sa faca treaba in locul lor (ce-i drept ei au si treaba cu muntii de dosare:D ),prin urmare tot politistii judiciari,criminalistii mai exact se vor ocupa de partea care te intereseaza pe tine.Iar ca sa ajungi criminalist drumul e ceva mai scurt decat ca sa ajungi magistrat.
Sper sa-ti fi fost de folos ;)
Ultima modificare: Miercuri, 6 Ianuarie 2010
reddevil, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac sa ajung procuror criminalist? staMadalina staMadalina acum sunt in cls a 11a. as vrea sa ajung procuror criminalist.sunt obsedata de treaba asta de cand eram mica. si as vrea sa stiu ce trebuie sa fac dupa ce ... (vezi toată discuția)
Cum devin procuror criminalist? bogdanbodea bogdanbodea Buna seara,am 15 ani si as dori sa ma ajutati! Ce pasi si ce trebuie sa fac pe viitor sa devin procuror criminalist?De la cati ani pot sa merg sa vad ... (vezi toată discuția)
Procuror criminalist myryam myryam Doresc sa devin procuror criminalist,dar nu stiu ce studii sa urmez,este clar ca facultatea de drept dar ce specializare si masterul in ce domeniu si daca ... (vezi toată discuția)