avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare act vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare act vanzare-cumparare

BUNA ZIUA,
[EDITAT - face referire la alt topic si un user].
Am cumparat pe numele dansei o casa si doua autoturisme,unul pt.mine si unul pt. fiul acesteia,cu banii proveniti dintr-o mostenire.
[editat] am facut acest lucru deoarece la vrmea respectiva aveam o relatie cu domnia sa eu fiind casatorit.(sunt despartit in fapt de mai multi ani dar nu divortat)
Vroiam saa imi intemeiez o familie cu aceasta asa ca am considerat ca trecand bunurile pe numele dansei sotia mea nu ar putea revendica parte din ele in urma divortului..........am fost las si acum ma costa:">
problema este ca partenera mea vazandu-se cu o mica avere pe numele dansei a uitat din ce motive si in ce context a obtinut aceste bunuri mi-a facut plangere la politie ca am furat autoturismul pe care il cumparasem pt.mine si mi-a intentat proces pentru evacuare din casa,eu neavand alt domicilu.
Eu pot face dovada provenientei banilor si a faptului ca eu am arvunit casa si am cumparat autoturismele,la ora actuala eu platind toate cheltuielile casei,deoarece dansa nu are nici un venit.
Ce sanse am sa reintru in posesia casei si a autoturismului cumparat pt.mine?
In speranta ca imi veti raspunde va multumesc anticipat

O zi buna!
Ultima modificare: Marți, 5 Ianuarie 2010
bruno_64, utilizator
Cel mai recent răspuns: bruno_64 , utilizator 16:21, 5 Ianuarie 2010
buna ziua!
sanse spre 0.
din punct de vedere legal dansa este proprietara acestor bunuri.
din punct de vedere moral... asta este alta poveste.
buna ziua!
in momentul de fata am un proces pe rol pt atacarea actului prin simulatie.
Din pacate nu am crezut la momentul achizitionarii bunurilor ca se va ajunge la situatia actuala.:(

simultie prin interpunere de persoane?!
asta ar presupune ca sa mai existe un alt inscris secret prin care sa se precizeze ca adevaratul beneficiar sunteti dvs.
exista?
exista o inregistrare audio in care ea recunoaste ca bunurile au fost cumparate pe numele ei pentru a evita eu impartirea lor cu sotia mea si ca dupa ce divortez le vom trece din nou pe numele meu.
contractul de cumparare al autoturismelor este semnat de mine(dansa fiind trecuta ca proprietar in baza unei copii de buletin).
un precontract iintre mine si proprietarul de la care am cumparat casa(
buna ziua!
bine, bine, dar ce fel de simulatie ati invocat in fata instantei?

Alte discuții în legătură

Succesiune dani1060 dani1060 Buna ziua, Dupa ce m-am casatorit in anul 1991, fara a avea alta optiune la acel moment, m-am mutat in casa socrilor mei. In anul 1999, eu si sotia mea am ... (vezi toată discuția)
Buna seara, as dori să cumpăr o casa, dar proprietara nu deține ... Camelia C.I. Camelia C.I. Buna seara, As dori să cumpăr o casa, dar proprietara nu deține acte (CVC). A avut o chitanță de mana dar a ars în incendiu cu multi ani in urmă. ... (vezi toată discuția)
Inscriere in fals sau nu? sergiu balint sergiu balint Speta: pe vremea cand un cetatean strain, respectiv neamt nu putea obtine drept de proprietate in Ro, neamtul s-a casatorit si a trecut de pe firma sa pe care ... (vezi toată discuția)