avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua,

intrebarea mea este urmatoarea:in cazul unui divort cu copil minor sotia obtine ceva din bunurile sotului(primite mostenire inainte si in timpul casatoriei)?

multumesc
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 19:35, 6 Ianuarie 2010
Pai ...:-/ daca nu se mai casatoreste, atunci despre a cui sotie mai vorbim?
La mostenire vine sotia supravietuitoare, prin sotie intelegand pe cea care are acesta calitate (de sotie cu certificat) la data deschiderii succesiunii (= data mortii sotului ei) si nu pe cea/cele care i-au fost sotii vreodata, dar nu mai sunt pentru ca a fost desfacuta casatoria prin divort.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Ianuarie 2010
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ContSters256193 ContSters256193 Buna ziua! In urma divortului, am facut partajul. Daca tatal copilului s-a recasatorit, sotia lui actuala are drept de mostenire la proprietatile acestuia in ... (vezi toată discuția)
Sotia are dreptul la mostenire? bettyna bettyna Buna ziua, Am si eu o nelamurire: in cazul in care mostenitorii sunt sotia( d-na A) si copiii decedatului( B si C) pentru toate bunurile realizate si obtinute ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire lucian1973 lucian1973 Buna ziua, va rog sa-mi comunicati care este dreptul la proprietate pentru sotia supravietuitoare, in situatia in care imobilul in care a locuit alaturi de ... (vezi toată discuția)