avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua. În anul 2015 am divorțat la tribunal ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua. În anul 2015 am divorțat la tribunal (divorț cu ...

Bună ziua. În anul 2015 am divorțat la tribunal (divorț cu copil minor), soțul nu a dorit divorțul, nici nu a participat, a plecat din tara, am primit custodia exclusiva a copilului iar tatăl a fost obligat la plata pensiei de întreținere în cuantum de 1/4 din salariul minim garantat in plată în România /luna. *poveste pe scurt *
Până la sfârșitul anului 2019 acesta a reușit să achite tot, în cele din urma, și sa ajunga la zi,cu vorba bună sau cu numeroase plângeri la poliție, (am un dosar plin cu plângeri pentru ca întârzia câte 6-8 luni chiar un an). Ei bine de la începutul lui 2020 și pana acum, aprilie 2021, el nu a achitat nimic. Cei de la poliție ma cunosc deja însă nu ma pot ajuta (deși nu vor sa recunoască) pentru ca fostul soț este în străinătate (ultima data era în Anglia). Mereu când fac plângeri îl contactează pe Facebook și discuta cu el (ceea ce pot face și eu) iar când îl conving sa achite, îmi achita pe o luna-doua și cei de la poliție ma duc cu vorba sa închid dosarul pentru ca are intenția de a plăti.. Și în acest moment are dosar deschis la Parchet din OCTOMBRIE 2020 și am fost de 2 ori la poliție însă nu au ce sa facă. Ce ma sfătuiți? Va mulțumesc.
Daca plangerea pentru abandon de familie nu se solutioneaza de atata timp, formulati o plangere la procuror pentru tergiversarea solutionarii cauzei de catre politist, la care va trebui sa primiti un raspuns in 20 zile de la inregistrare. Daca nu sunteti multumita de raspuns sau nu vi s-a raspuns, iar situatia tot nu se rezolva, depuneti in termen de alte 20 zile de la data comunicarii raspunsului sau de la data cand acesta ar fi trebuit comunicat, plangere la judecatorie impotriva tergiversarii sau al raspunsului care va nemultumeste. Mare atentie la termene !!
Ultima modificare: Duminică, 18 Aprilie 2021
Cabinet de avocat "Elena Viorica Mavhima", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala DIMAGEORGIANA DIMAGEORGIANA Buna seara, Am terminat divortul si in sentinta de divort se specifica, printre altele, ca fostul sot trebuie sa plateasca pensie alimentara, copilului ... (vezi toată discuția)
Ce e de facut cand se tergiverseaza o plangere penala? nimar nimar Buna ziua, Problema : O persoana fizica domiciliata in orasul \"X\" , O persoana juridica cu sediul in orasul \"Y\". Persoana fizica depune PLANGERE ... (vezi toată discuția)
Mama și copilul plecați în italia cu suplinire acord pe o vacanță de 4 zile și nu s-au mai întors. ce e de făcut să-mi pot vedea copilul? MYK272est MYK272est Buna ziua! Am un program de vizitare stabilit de la divort cu preluare a minorului la domiciliul meu 2 weekend-uri pe luna. In urma cu o luna sotia a deschis ... (vezi toată discuția)