avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua. Locuiesc într un imobil al fostului soț ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua. Locuiesc într un imobil al fostului soț cu copilul ...

Bună ziua. Locuiesc într un imobil al fostului soț cu copilul meu în vârstă de 23 ani care lucrează dar încă învață pentru Masterat. Aceasta casa a fost construita când copilul era minor, iar noi eram divorțați. Copilul era în întreținerea lui, eu locuind cu ei și ajutând la treburile gospodărești, venind și eu cu venitul meu la tot ce trebuia întreținut, hrana, etc pt. toți. Fostul soț s a recăsătorit și vrea o suma de bani altfel ne da afara și vinde imobilul. Copilul după majorat lucrează și a făcut multe îmbunătățiri la imobil. Fostul soț de când s a recăsătorit nu mai contribuie cu nimic. Ce drepturi are copilul meu, dar și eu. Menționez ca ne terorizează și deranjează mereu
Cel mai recent răspuns: NicoletaSecrieru , utilizator 15:37, 17 Aprilie 2021
Fostul soț de când s a recăsătorit nu mai contribuie cu nimic.

dvs daca locuiti acolo, mi se pare corect ca fostul sa nu contribuie cu ceva, cu ce sa contribuie ?
Nu sunteti intr-o pozitie avantajata, casa e a fostului sot si nu aveti vreun drept, decat cel mult de creanta, pt ce ati investit, atat dvs cat si copilul. Se pune problema si a prescriptiei.
Intelegeti-va sa ii dati o suma ca sa va vanda casa.
Ce prescripție. Ce creanță. Casa a fost construita în 2013


Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Aprilie 2021
gi-jane2, moderator
offtopic.
pentru a raspunde, apasati pe raspunde ,e pe ecran jos, in stanga, nu mai citati inutil mesaje anterioare.


ziceti ca e casa sotului, da ? dreptul de creanta reprezinta un drept al dvs de a va recupera sumele investite in casa sotului.
Da înțeleg. Va mulțumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi am? vasile s vasile s La procesul de partaj pot sa obtin mai mult de 50% din casa avand in vedere ca eu am fost principalul investitor?Fosta soacra are vreo cota parte din casa( ... (vezi toată discuția)
Vânzare casă foști soți Elenna25 Elenna25 Bună ziua! Vă rog respectuos sa ma ajutați cu următoarea problema juridică: poate fostul soț sa vândă casa finalizata în timpul căsatoriei la a ... (vezi toată discuția)
Actul de donatie dana vitalia dana vitalia revin cu subiectul nu am fost destul de explicita:tatal meu este decedat, mama este recasatorita legitim cu o persoana care din casatoria anterioara ere un ... (vezi toată discuția)