avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Venituri din profesii liberale pensionari - plata CASS
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Venituri din profesii liberale pensionari - plata CASS

Bună ziua, vă rog să-mi spuneți dacă un pensionar care are și venituri din profesii liberale, trebuie să plătească asigurări sociale de sănătate, în cazul în care venitul net/2020 depășește 12x 2300 lei (salariul minim) ?
Vă mulțumesc,
Ultima modificare: Duminică, 18 Aprilie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:34, 19 Aprilie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, trebuie să plătească asigurări sociale de sănătate chiar daca e pensionar.
vă mulțumesc pentru răspuns, vă rog să ne scrieiți care ar fi procentul pe care trebuie să-l achit la ANAF , conf. declarației unice, procent din venitul net și care este Legea unde găsesc detalii. Vă mulțumesc pentru amabilitate.
Se aplica 10% la valoarea plafonului celor 12 salarii minime pe economie si completati in declaratia unica. Cititi in codul fiscal.
Ultima modificare: Luni, 19 Aprilie 2021
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pentru venit din mlm Cristinazam Cristinazam Buna dimineata, Lucrez cu o companie de vanzari directe(gen avon,oriflame...) care din banii pe care ii acumulam ne opresc 10% ,pe langa acesti 10% este ... (vezi toată discuția)
Trebuie să plătesc sănătate pe 2018? pfa nae2012 nae2012 Bună ziua. Sunt pfa in 2018 am realizat aproximativ 20.000 net iar când am depus declarația unica nu am bifat nimic la sănătate. Totuși pe siteul casei ... (vezi toată discuția)
Declaratie unica persoana fizica xman_ghio xman_ghio Buna seara, va rog sa ma ajutati cu cateva nelamuriri legate de impozitul pe venit persoane fizice si depunerea declaratiei unice. In cursul anului 2019 am ... (vezi toată discuția)