avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună dimineața! Angajatorul refuza acordarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună dimineața! Angajatorul refuza acordarea repaosului săptămânal,de ...

Bună dimineața!
Angajatorul refuza acordarea repaosului săptămânal,de concediu de odihna nici nu vrea să audă..
De fiecare dată îmi zice că pot merge unde vreau că are " pile" și nu voi face nimic, niciodată.
Ce e de făcut?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:59, 25 Aprilie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
solicitati angajatorului banii de concediu de odihna pt cele pt care sunteti in termen si banii pt orele muncite suplimentar. Daca nu se acorda, puteti solicita in instanta.
Cati angajati sunteti ?
Ar fi bine sa fiiti uniti cand faceti plangere la itm si actiuni in instanta.
Puteti apela la un avocat comun.

Plata orelor suplimentare se face in anumite situații.

Munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 60 de zile calendaristice dupa efectuarea acesteia.
In cazul in care compensarea prin ore libere platite nu este posibila in termenul prevazut mai sus, in luna urmatoare, munca suplimentara va fi platita salariatului prin adaugarea unui spor la salariu corespunzator duratei acesteia. Sporul nu poate fi mai mic de 75% din salariul de baza.
Ultima modificare: Vineri, 23 Aprilie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
pai asta e problema ca libere nu le da, deci care libere platite ?
Cnma a scris:

...
ITM - ul doarme!

Ati depus vreo sesizare la ITM si ati observat dvs ca inspectorii dorm ???

Dacă veți actiona în instanta , cu sau fără ajutor din partea unui coleg avocat, și veți pierde ..ce veți afirma, retoric vorbind?
Ultima modificare: Vineri, 23 Aprilie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

Cornel Vasile a scris:

Cnma a scris:

...
ITM - ul doarme!

Ati depus vreo sesizare la ITM si ati observat dvs ca inspectorii dorm ???

Dacă veți actiona în instanta , cu sau fără ajutor din partea unui coleg avocat, și veți pierde ..ce veți afirma, retoric vorbind?

Au fost depuse nenumărate sesizări....dar în zadar!

Alte discuții în legătură

Am lucrat la o firma de paza și nu mi-au dat nici un ban ce ... Stefy790 Stefy790 Am lucrat la o firma de paza și nu mi-au dat nici un ban ce pot face? (vezi toată discuția)
Buna ziua , lucrez in administratia bugetara ca si personal contratual ... dangoaga dangoaga buna ziua , lucrez in administratia bugetara ca si personal contratual , ca agent de paza prin decizie interna , eu fiind muncitor calificat pe functia de ... (vezi toată discuția)
Am încetat activitatea la societate pe 19 septembrie.nu mi-au ... AXL25 AXL25 Am încetat activitatea la societate pe 19 septembrie.Nu mi-au fost retribuite zilele de concediu ce mi se cuvin de la 01,01.2024-19.09.2024.Mai pot speră ... (vezi toată discuția)