avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal de vatamare corporala, nu vor sa ma ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal de vatamare corporala, nu vor sa ma despagubeasca

Buna ziua. Incerc sa fiu cat mai concis si succint, e prima oara cand folosesc acest site, nu mai am alte sperante.
Mama mea a fost, recent, victima unui accident rutier, pe 26 septembrie 2020. Luata pe trecere de un pusti de 19 ani, BMW, teribilism, etc. Timp de 6 luni de zile am dat sute de telefoane si email-uri firmei de asigurari a soferuluui, pana cand, s-au gandit in cele din urma, sa ne oferteze cu o suma derizorie de doar 1950 de lei. Desi nu imi acopeream decat jumatate din cheltuielile cu ea, RMN, consult neurologic, ingrijiri la domiciliu, am fost sfatuit de cateva persoane sa accept suma, altfel, risc sa raman si fara astia 2000 de lei la cat sunt de nesimtiti.
Zis si facut, accept, merg la notar, si declar, atentie - asa cum au dorit ei - ca in urma despagubirii nu voi mai avea nicio pretentie nici de la ei, dar nici de la sofer pe cale civila. Le trimit prin posta actul notarial, si pe email o copie si acum se fac ca ploua si nu sunt inca despgubit.
Ce pot face in situatia de fata? Sunt novice in ale RCA-ului si a doarelor penale de vatamare corporala, nici macar nu detin permis de conducere.
Va multumesc tuturor!
Ultima modificare: Joi, 22 Aprilie 2021
GEKO17, utilizator
Le trimit prin posta actul notarial, si pe email o copie si acum se fac ca ploua si nu sunt inca despgubit.

acum cat timp a fost asta ?
@gi-jane2

Se împlinesc 10 zile lucrătoare, mâine.
notificati-i prin avocat, dati-le un termen si daca nu il respecta intelegerea pica.
mergeti si la un avocat sa vada ce ati semnat.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca a fost si este atat de grav, inseamna ca nu trebuie sa fiti de acord cu intelegerea respectiva.

Problema cu "zilele de ingrijiri medicale", sta in felul urmator: ele se calculeaza pana la recuperarea completa a persoanei. Niciodata nu coincid zilele de ingrijiri medicale cu zilelel de spitalizare.

Mergeti totusi la un avocat, achitati o consultatie juridica, si veti fi cu siguranta cu mult mai edificat si lamurit in legatura cu problema dvs.

GEKO17 a scris:


Mama n-a fost grav pe acte, in realitate a fost grav.
I s-au dat 7 zile ingrijire la domiciliu de la medicul legist insa ea 3 sapt. mi-a stat la orizontala, daca se ridica in sezut ametea rau si pica lemn pe perna - concomitent cu stari generale de rau.
La spital mi-au dat-o acasa pe semnatura si nu prea voiau sa o interneze pe motiv ca n-are nimic. (RMN-ul era OK)

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stiu ca e tarziu, dar poate citesc oamenii: de ce 99% intreaba aici dupa ce au facut, au dres, au semnat, au acceptat, etc, etc?!

Alte discuții în legătură

Buna ziua. va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac in situatia ... Lumyna Lumyna Buna ziua. Va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac in situatia in care un inspector de daune a contrazis opinia unui expert tehnic constatator privind ... (vezi toată discuția)
Daune asigurator pentru un eveniment rutier imobiliardragos imobiliardragos Accident rutier - prin neacordare de prioritate un auto imi avariaza auto personal - vinovatul asigurat la Uniqa - dosar daune auto - dosar daune vatamare . - ... (vezi toată discuția)
Asigurator rca retrage acceptul de reparatie. salut, pe data ... alexandruww2 alexandruww2 Asigurator RCA retrage acceptul de reparatie. Salut, pe data de 3 August am fost implicat intr-un incident auto cu un TIR, am facut amiabila, soferul ... (vezi toată discuția)