avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara,va rog sa ma ajutați intr-o problema:în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara,va rog sa ma ajutați intr-o problema:în urma unui ...

Buna seara,va rog sa ma ajutați intr-o problema:în urma unui proces de succesiune după decesul soacrei mele ,soțul meu a primit casa construita în 1997 și terenul gradina aflat în fata casei,socrul meu am căzut de acord sa primească casa construita în 2004 în continuarea casei din 1997 cu terenul gradina aflat în continuarea casei ,am plătit sulte socrului și cumnatei in valoare de 40000 ron,țin sa precizez ca împreună soțul meu și socrul au un teren în indiviziune ce reprezinta trecerea de la poarta la fiecare imobil ca o poarta auto.Acest teren care trece prin fata casei noastre care este prima și prin fata casei socrului care este următoarea lipita este cu drept de folosinta pentru familia noastră și socru.De 4 luni socrul meu nu mai sta acasă ,deoarece e bolnav și varsta înaintată 86 ani a decis sa stea la cumnata mea sa vadă de el.Problema este ca în fiecare dimineață cumnatul meu care nu are niciun drept în curte vine sa dea drumul la 7 găini și în fiecare seara sa le închidă, dar nu vine pașnic, ci mereu cauta scandal în ideea ca de ce țin masina proprietate în fata casei pe drumul de acces ,îmi muta șezlongul pe motiv ca drumul trebuie sa fie liber,dar el nu are niciun drept sa dicteze în curte ,deoarece este proprietar soțul meu și socrul meu el este un străin în curte,iar masina mereu am ținut-o asa ca e normal după ce vii de la munca sa bagi masina în curte,iar când a fost nevoie sa treacă cu camion de lemne sau altele nu a fost problema sa nu între,dar acum chiar nu știu cum pot sa ii interzic sa mai între în lipsa mea....Va rog sa ma îndrumați, mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:03, 23 Aprilie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
eu cred ca ar trebui sa va lasati sotul sa discute cu sora-sa.
puteti sa le ziceti ca dati voi drumul la gaini si nu are motiv sa intre in curte.
Blocati-i accesul in curte si gata, daca am inteles bine ca acel drum e comun intre sot si socru si nu e si al cumnatei.

Ultima modificare: Vineri, 23 Aprilie 2021
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare in dreptul unui teren proprietate privata dianaozdal dianaozdal Am urmatoarea problema: ne-am mutat de curand intr-un complex rezidential din Voluntari si avem probleme cu un vecin care insista sa-si parcheze masina in ... (vezi toată discuția)
Vecin in mediu urban - acces auto si alte cateva probleme andreifuf andreifuf Am cateva probleme cu vecinul meu. Locuiesc in Bucuresti sector 3. Situatia e astfel: am un teren cu casa, cu acces la drum public. Langa mine am un vecin, cu ... (vezi toată discuția)
Sfat carla57 carla57 Va rog sa ma ajutati in rezolvarea unei probleme. Un vecin de-al meu parcheaza masina de peste 5 ani in fata gardului meu, pe strada dar nu in fata portilor ... (vezi toată discuția)