avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Lot neconform stingatoare auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Lot neconform stingatoare auto

Buna ziua!

La reincarcarea stingatorului auto am descoperit ca face parte dintr-un lot retras si ca eram pasibil de amenda circuland asa cu el (asa m-au informat cei de la firma de stingatoare). Am aflat cu aceasta ocazie ca si cei care circula cu stingatoare auto fara manometru (care sunt conforme RAR dar nu ISCIR), sunt pasibili de amenda si oricum si cele cu manometru trebuie verificate la 12 luni chiar daca sunt valabile 5 ani. Se pare ca ISCIR a declarat unele loturi neconforme, care inainte erua conforme, fabricate de firma GEFILL SA si stantate pe metal cu inscriptia CE0029. Cei de la firma de stingatoare au spus ca au avut clienti amendati din cauza acestui lot de politia romana in trafic.
Chiar exista un cadru legal sa se dea amenda?

Am cautat pe internet si am gasit faptul ca intr-adevar sunt neconforme si nu au fost retrase de pe piata:
"De asemenea măsura de retragere de pe piata a acestor recipiente nu a fost pusă în aplicare în totalitate de către GEFIL SA." [ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 29 Aprilie 2021
Adrian_Ilie_Argesanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:15, 6 Mai 2021
Aveti dreptate, m-am dus din nou la cei cu reincarcarea si am aflat faptul ca e de curand legea, dar din fericire nu prea se aplica deoarece inca lumea nu a aflat de ea. S-ar putea sa avem un val de amenzi date pentru stingatoare fara manometru daca politia decide sa caute in trafic.
Politia o aplica, cu siguranta. Orice contestatie depusa este sortita esecului, legea este obligatorie pentru toti cetatenii care trebuie sa se informeze singuri. Legea nu este noua este Legea nr. 307/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda trusa medicala si stingator cu termen de valabilitate expirat dorely dorely Buna ziua ,am o problema cu un proces verbal si vreau cu stima sa va intreb daca ma puteti ajuta cumva.Este o amenda pentru ca am avut trusa medicala si ... (vezi toată discuția)
Care sant dotarile obligatorii ale autoturismului ? armo armo in ultimul timp s-au indesit controalele la stingatoare , truse medicale , triunghiuri , veste reflectorizante . va rog comunicati-ne legea , articolul etc ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal - oportunitatea depunerii, lipsa dovezi Player01 Player01 Buna ziua, azi am luat o amenda destul de mare pentru ca am avut trusa si extintorul cu termenul de valabilitate expirat. Desigur, problema este ca m-am cam ... (vezi toată discuția)