avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! În anul 2006, părinții mei au încheiat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! În anul 2006, părinții mei au încheiat un contract ...

Bună ziua!
În anul 2006, părinții mei au încheiat un contract de vânzare cumpărare cu clauza de întreținere împreună cu bunicii materni.
La sfârșitul anului 2006,bunicul meu a decedat, în februarie 2007 au fost dați în judecata de către bunica mea pentru a desface acel contract. Procesul a fost câștigat de părinții mei, dovedind prin probe și martori faptul ca își îndeplinesc obligația.
In anul 2011 a decedat mama mea, imediat la câteva luni după deces a fost dat tatăl meu în judecata, câștigând atât procesul cât și recursul(sper sa precizez corect). Din 2010 și pana astăzi, a fost bătaia de joc a bunicii mele și a familiei din partea mamei, chiar în vinerea asta am fost agresat atât verbal cât și fizic de bunica mea de fata cu copilul meu. Poate el sa intenteze un proces pentru desfacerea contractului, dar sa își recupereze și banii investiți în apartament, cu cheltuielile de întreținere și de înmormântare, și inclusiv cheltuielile de judecata pentru cele 3 procese câștigate de el? Este inuman sa trăiești în casa cu un om care te batjocorește și te aduce în stadiul de a te închide efectiv în camera, de a-ti fi frica sa dormi, sa mănânci și sa bei din lucrurile lăsate la îndemână.
Revin cu întrebarea, se poate desface contractul și sa își recupereze toți acei bănuți investiți în acești 15 ani?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:26, 7 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate cere rezolutiunea contractului si obtine despagubiri in masura in care se pot dovedi.
De cheltuit, a cheltuit si mama si de cheltuit , a cheltuit pt amandoi bunicii. Ce poate cere , e ce a investit tata pt bunica.
Nu înțeleg de ce locuieste cu ea.
Cat ani are bunica?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bunica are 72,povestea este mai complicata, părinții mei au deținut o garsoniera, bunicii un ap cu 3 camere, dar nu puteau sa se întrețină singuri având pensiile mici și rate pe la bănci. Au căzut de comun acord sa vândă garsoniera și apartamentul și sa cumpere o casa unde sa locuim cu toții și sa le ofere bunicilor un trai mai mult decât decent. Au pus apartamentele la vânzare în același timp, garsoniera văzându-se prima. După vânzare, bunicii mei s-au răzgândit și au venit cu propunerea sa fie luați în întreținere și părinții mei sa rămână cu apartamentul. Cu o parte din suma de pe garsoniera s-au făcut actele, s-au achitat băncile bunicilor și restul sumei efectiv a fost topita cu spitalizarea și tratamentul bunicului meu care s-a îmbolnăvit de cancer. A fost internat din august pana în decembrie. (suma tratamentului a fost colosala). Pe lângă asta au fost făcute investiții în apartament, renovate 2 camere și baia.
Ideea este ca bunica ne toaca psihologic, lasă apa pornita și pleacă, pornește caloriferele electrice inclusiv vara, deviza ei este cu "sa plătească dom' patron". Ne face în toate felurile, sare la bătaie, noi neraspunzand atacurilor o enervam și mai tare. Ideea este ca acum mi-a interzis sa mai calc în casa, i-a interzis tatei sa cunoască alta femeie, nu ca ar avea, dar sincer mi-aș dori. Și pana acum am indurat toate acestea pentru bucata asta de proprietate. Poate spuneți ca am fost nebuni noi, dar ai mei ar fi rămas fără un acoperiș asupra capului.
Scuze romanul, povestea este mai lunga, asta e doar rezumat.


gi-jane2 a scris:

Se poate cere rezolutiunea contractului si obtine despagubiri in masura in care se pot dovedi.
De cheltuit, a cheltuit si mama si de cheltuit , a cheltuit pt amandoi bunicii. Ce poate cere , e ce a investit tata pt bunica.
Nu înțeleg de ce locuieste cu ea.
Cat ani are bunica?

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Uau, chiar nu stiu cum puteti rezolva problema , cat mai bine posibil.
Parintii au gresit cand au acceptat amestecatura asta, apoi întreținerea lor prin contract.
Bunica pare dereglata la cap, poate incercati sa o reparati.
Cand ati cumparat casa, bunica are dtept de uzufruct acolo?
Ia cititi cu atentie contractul de întreținere, ce prevede?
Ultima modificare: Luni, 3 Mai 2021
gi-jane2, moderator
Mulțumesc frumos pentru răspuns, momentan nu am acces la contract pentru a-l citi. Dar peste câteva zile cu siguranță voi primi o poza cu el în partea tatălui meu, dar dacă ma puteți ajuta cu sfaturi pentru cele doua variante, dacă are drept de uzufruct ce putem face, iar dacă nu are, ce putem face?

Editat- nu mai citati mesaje anterioare, apasati pe raspunde, nu pe citeaza!
Ultima modificare: Luni, 3 Mai 2021
gi-jane2, moderator
Mulțumesc din suflet! Acest buton nu mi-a sărit în ochi. Dacă aveți și un răspuns legat de întrebare as aprecia.

Alte discuții în legătură

Se poate schimba un contract de intretinere pe numele unei alte persoane in cazul in care eu nu sint in tara? alina bot alina bot Buna seara Traiesc si locuiesc in Spania de 6 ani si de aproape o luna am o mare durere si neliniste in suflet deoarece mama mea(mai bine zis bunica, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, revin in urma "dezbaterii" testamentului bunicii. ... ralucav54 ralucav54 Buna ziua, Revin in urma \"dezbaterii\" testamentului bunicii. Dansa a decedat in noiembrie 2020 si a lasat un testament(la notar) prin care imi lasa mie casa ... (vezi toată discuția)
Renunțare la contract de întreținere InaNN InaNN Acum aproximativ 23 de ani, părinții mei au făcut un contract de întreținere cu bunicii (din partea tatălui), în care apartamentul intră în posesia ... (vezi toată discuția)