avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! În anul 2006, părinții mei au încheiat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! În anul 2006, părinții mei au încheiat un contract ...

Bună ziua!
În anul 2006, părinții mei au încheiat un contract de vânzare cumpărare cu clauza de întreținere împreună cu bunicii materni.
La sfârșitul anului 2006,bunicul meu a decedat, în februarie 2007 au fost dați în judecata de către bunica mea pentru a desface acel contract. Procesul a fost câștigat de părinții mei, dovedind prin probe și martori faptul ca își îndeplinesc obligația.
In anul 2011 a decedat mama mea, imediat la câteva luni după deces a fost dat tatăl meu în judecata, câștigând atât procesul cât și recursul(sper sa precizez corect). Din 2010 și pana astăzi, a fost bătaia de joc a bunicii mele și a familiei din partea mamei, chiar în vinerea asta am fost agresat atât verbal cât și fizic de bunica mea de fata cu copilul meu. Poate el sa intenteze un proces pentru desfacerea contractului, dar sa își recupereze și banii investiți în apartament, cu cheltuielile de întreținere și de înmormântare, și inclusiv cheltuielile de judecata pentru cele 3 procese câștigate de el? Este inuman sa trăiești în casa cu un om care te batjocorește și te aduce în stadiul de a te închide efectiv în camera, de a-ti fi frica sa dormi, sa mănânci și sa bei din lucrurile lăsate la îndemână.
Revin cu întrebarea, se poate desface contractul și sa își recupereze toți acei bănuți investiți în acești 15 ani?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:26, 7 Mai 2021
Reveniți cand stiti ce prevede acel contract mai exact.
Am revenit! Contractul este cu uzufruct viager pentru bunici și nuda proprietate pentru părinți. Cum putem proceda în acest sens?
Nasol, asta inseamna ca bunica are dreptul sa locuiasca acolo cu cine vrea ea, adica daca nu vrea ca tatal sa locuiasca acolo, poate cere evacuarea sa.
Tatal nu vad de ce ar cere rezolutiunea ( cerand despagubiri) pt ca baba e insuportabila, cat teoretic, nu trebuie sa o suporte , putand tot teoretic, sa locuiasca in alta parte.
De aia cand semnam niște acte, trebuie sa stim ce semnăm si care sunt consecințele in timp, pe termen lung, in caz ca datele problemei se schimba.
Momentan nu imi vine nicio idee, cum o poate rezolva.
Iar batrana, nu e chiar asa batrana .

Soluții am găsi o grămadă dacă ar fi ea de acord, Sa vândă aspartamentul și sa împartă banii, sa ii oferim noi o suma de bani și sa renunțe la drepturile din contract. Dar toate acestea doar cu acordul ei. In contract se stipulează asa:întreținerea completa:alimente, îmbrăcăminte, medicamente și ajutor în caz de boala și cheltuielile de înmormântare în caz de deces. Întreținerea oferindu-se la domiciliul transmitatorilir adresa X, ap. Y. Întrebarea mea este următoarea, tatăl meu este obligat și la plata facturilor?Se poate muta de acolo dar în același timp sa întrețină intr-o anumita măsură bunica pentru a nu avea câștig de cauza în cazul în care intentează un alt proces de reziliere a contractului? De ce spun acest lucru, as vrea sa se mute de acolo și sa ii ducă bunicii săptămânal alimente și medicamente. As vrea totuși dacă se poate sa scape de plata facturilor(acest lucru nefiind stipulat în contract) pentru bătaia de joc a bunicii legat de utilitati(apa lasata pornita, gazul la fel,caloriferele electrice pornite și pe perioada verii doar pentru a aduce paguba). Tatăl meu este pensionat pe caz de boala și lucrează part time, nu își va permite sa plătească și chirie și facturile proprii cât și facturile bunicii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Facturi plateste cine foloseste, deci nu e dator tatal sa ii plateasca facturile, numai ca daca tatal e titular de contract, el e obligat fata de furnizor si iar ajunge cu bunica in instanta sa isi recupereze banii.

Alte discuții în legătură

Se poate schimba un contract de intretinere pe numele unei alte persoane in cazul in care eu nu sint in tara? alina bot alina bot Buna seara Traiesc si locuiesc in Spania de 6 ani si de aproape o luna am o mare durere si neliniste in suflet deoarece mama mea(mai bine zis bunica, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, revin in urma "dezbaterii" testamentului bunicii. ... ralucav54 ralucav54 Buna ziua, Revin in urma \"dezbaterii\" testamentului bunicii. Dansa a decedat in noiembrie 2020 si a lasat un testament(la notar) prin care imi lasa mie casa ... (vezi toată discuția)
Renunțare la contract de întreținere InaNN InaNN Acum aproximativ 23 de ani, părinții mei au făcut un contract de întreținere cu bunicii (din partea tatălui), în care apartamentul intră în posesia ... (vezi toată discuția)