avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! În anul 2006, părinții mei au încheiat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! În anul 2006, părinții mei au încheiat un contract ...

Bună ziua!
În anul 2006, părinții mei au încheiat un contract de vânzare cumpărare cu clauza de întreținere împreună cu bunicii materni.
La sfârșitul anului 2006,bunicul meu a decedat, în februarie 2007 au fost dați în judecata de către bunica mea pentru a desface acel contract. Procesul a fost câștigat de părinții mei, dovedind prin probe și martori faptul ca își îndeplinesc obligația.
In anul 2011 a decedat mama mea, imediat la câteva luni după deces a fost dat tatăl meu în judecata, câștigând atât procesul cât și recursul(sper sa precizez corect). Din 2010 și pana astăzi, a fost bătaia de joc a bunicii mele și a familiei din partea mamei, chiar în vinerea asta am fost agresat atât verbal cât și fizic de bunica mea de fata cu copilul meu. Poate el sa intenteze un proces pentru desfacerea contractului, dar sa își recupereze și banii investiți în apartament, cu cheltuielile de întreținere și de înmormântare, și inclusiv cheltuielile de judecata pentru cele 3 procese câștigate de el? Este inuman sa trăiești în casa cu un om care te batjocorește și te aduce în stadiul de a te închide efectiv în camera, de a-ti fi frica sa dormi, sa mănânci și sa bei din lucrurile lăsate la îndemână.
Revin cu întrebarea, se poate desface contractul și sa își recupereze toți acei bănuți investiți în acești 15 ani?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:26, 7 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asta nu ar fi o problema, am aflat ca pentru banii din procesele anterioare trebuia sa facă la fel (prin instanta de judecata) și a pierdut trenul, nu ii mai poate recupera. Dar în cazul în care bunica nu plătește facturile, dansa va rămâne fără curent, gaz și apa dacă se sistează.Si dacă e nevoie vom ajunge și la proces.
Am găsit portiță de scăpare din calvarul acesta. Va mulțumesc din suflet pentru promptitudine!
Revin cu o rezoluție după ce facem aceasta schimbare.
si totusi e bunica dvs, de ce se poarta asa, dusmaneste ? Ce vrea de fapt, ati intrebat-o ?
i-a murit totusi copilul, ar trebui sa va vada cu alti ochi macar pe dvs.
as zice sa nu luati hotarari pripite si sa mergeti in prealabil cu tata la un avocat.
Povestea e veche, sunt și alții care stau la rand după acel apartament și pun presiune pe ea. Dintotdeauna a fost o femeie uracioasa care a făcut diferența între copii și nepoți. Pe ea o deranjează.. fericirea, eu am găsit-o mutandu-ma de acolo. Nu suporta sa ma vadă împlinită, mai împlinită decât proprii copii.(împlinită, nu bogata) :))
Asta ii doresc și tatei, ultimii ani sau zile, sa le petreacă în armonie. Cu ea armonie în casa nu a existat niciodată.
Alegerea mutării din apartament o va face tata. Sper sa o facă cât de curând sa putem sa îl vizitam fără frica și sechele.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
succes in tot ce intreprindeti !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate schimba un contract de intretinere pe numele unei alte persoane in cazul in care eu nu sint in tara? alina bot alina bot Buna seara Traiesc si locuiesc in Spania de 6 ani si de aproape o luna am o mare durere si neliniste in suflet deoarece mama mea(mai bine zis bunica, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, revin in urma "dezbaterii" testamentului bunicii. ... ralucav54 ralucav54 Buna ziua, Revin in urma \"dezbaterii\" testamentului bunicii. Dansa a decedat in noiembrie 2020 si a lasat un testament(la notar) prin care imi lasa mie casa ... (vezi toată discuția)
Renunțare la contract de întreținere InaNN InaNN Acum aproximativ 23 de ani, părinții mei au făcut un contract de întreținere cu bunicii (din partea tatălui), în care apartamentul intră în posesia ... (vezi toată discuția)