avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot sa refuz raportul expertului in circulatie rutiera ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot sa refuz raportul expertului in circulatie rutiera daca judecatorul ...

Pot sa refuz raportul expertului in circulatie rutiera daca judecatorul a cerut acest lucru in cazul unui proces cu accident rutier intre 2 auto, fara victime?
Eu am contestat un proces verbal al politiei prin care masina mea s-a ciocnit cu o alta masina si solicitand imaginile inregistrate de camerele video din zona , judecatorul a considerat ca trebuie raportul unui expert pe care sa-l platesc eu. Din cate stiu acesti experti sunt fosti politisti si nu prea am incredere.
1. Ce se intampla daca nu platesc cei 800 lei pentru expertiza pana la data procesului din iunie ? (pierd procesul, se reprogrameaza sau se judeca fara raportul expertului...)
2. Sunt cazuri in care in urma expertizei s-a castigat procesul contra PV al Politiei?
Multumesc.
Expertul nu intocmeste fara ca dvs. sa depuneti onorariul provizoriu stabilit de instanta.
Raportul se depune la dosarul cauzei la care aveti acces ca parte in proces pentru studiu.
Nu platiti onorariu puteti fi decazut din dreptul de expertiza si judecatorul va da hotarare in baza documentelor existente la dosar, in speta PV al politiei.
Multumesc.
La dosar nu este doar PV al politiei ci sunt depuse de mine si fotografii de la locul accidentului si o inregistrare a unor camere video din zona care arata ca PV al politiei a mutat locul accidentului si vinovatul.
Probabil Judecatorul va tine cont de toate probele de la dosar nu doar de PV al politiei !?
Este bine sa platiti onorariul de expert si sa vedeti raportul de expertiza. Expertul va tine cu siguranta cont de toate documentele aflate la dosarul cauzei si in plus va putea procura documente suplimentare care sa-i sustina punctul sau de vedere. Judecatorul va avea la dispozitie toate documentele din dosar atunci cand da hotararea.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza dinamica accidentelor gioanina gioanina Buna seara ! A avut loc un accident intre un autobus si autoturismul meu. Vinovat este soferul autobusului, a primit amenda si permisul suspendat. Acesta a ... (vezi toată discuția)
Intervenient fortat - plangere impotriva procesului verbal de contraventie ContSters229570 ContSters229570 Buna ziua, Am fost implicat intr-un accident rutier, celalalt a iesit vinovat conform PV de la politie. Individul a facut contestatie la procesul verbal, si ... (vezi toată discuția)
Accident auto romalex romalex Cine,ce institutie, poate efectua o expertiza a unui accident de circulatie,fara victime? (vezi toată discuția)